Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Mazepin onthult ambitieuze toekomstplannen voor als Formule 1-comeback mislukt

De Formule 1-carrière van Nikita Mazepin kwam abrupt ten einde, maar de Russisch coureur zit niet stil en onthult zijn comeback-plannen. Hij mikt nog altijd op een stoeltje in de koningsklasse, maar heeft grootse plannen als dat niet lukt.

Nikita Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nadat Rusland besloot om Oekraïne binnen te vallen was het snel klaar met de carrière van Nikita Mazepin in de Formule 1. Haas verscheurde zijn contract kort na het uitbreken van de oorlog, net als het contract tussen de renstal en hoofdsponsor Uralkali, het Russische bedrijf van Nikita's vader.

Het bleef relatief stil rondom de coureur en zijn plannen voor de toekomst, maar bij Ria Novosti geeft Mazepin een update waarin hij zegt dat zijn carrière momenteel op pauze staat. "Maar ik ben altijd betrokken geweest bij de autosport, al achttien jaar en ik ga het niet verlaten. Ik blijf fit en hoop terug te keren in de Formule 1. Als dat niet lukt, dan overweeg ik andere opties."

Nikita Mazepin en Dakar Rally?

De komende tijd wordt het, gekeken naar de oorlog in Oekraïne, lastig voor de Rus om een comeback te maken in de Formule 1. Het onderwerp ligt gevoelig en lijkt in de nabije toekomst nog niet te de-escaleren. Mazepin bekijkt dus ook andere opties, waaronder de meest prominente rally in de autosport.

"Ik ben onder andere geïnteresseerd in rally's in de woestijn. De Dakar Rally is mogelijk, net zoals de Silk Way Rally. Mijn leven is sinds een maand radicaal veranderd", aldus de voormalig Haas-coureur, die de komende tijd in Rusland wil gaan racen totdat betere opties zich voordoen.

"Alle dingen in het leven, ook de slechte, hebben een begin en een einde. Ik hoop dat er snel weer verandering komt, maar deze keer positief. Zowel in mijn leven als in mijn carrière."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië