Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Mazepin onthult ambitieuze toekomstplannen voor als Formule 1-comeback mislukt

De Formule 1-carrière van Nikita Mazepin kwam abrupt ten einde, maar de Russisch coureur zit niet stil en onthult zijn comeback-plannen. Hij mikt nog altijd op een stoeltje in de koningsklasse, maar heeft grootse plannen als dat niet lukt.

Nikita Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nadat Rusland besloot om Oekraïne binnen te vallen was het snel klaar met de carrière van Nikita Mazepin in de Formule 1. Haas verscheurde zijn contract kort na het uitbreken van de oorlog, net als het contract tussen de renstal en hoofdsponsor Uralkali, het Russische bedrijf van Nikita's vader.

Het bleef relatief stil rondom de coureur en zijn plannen voor de toekomst, maar bij Ria Novosti geeft Mazepin een update waarin hij zegt dat zijn carrière momenteel op pauze staat. "Maar ik ben altijd betrokken geweest bij de autosport, al achttien jaar en ik ga het niet verlaten. Ik blijf fit en hoop terug te keren in de Formule 1. Als dat niet lukt, dan overweeg ik andere opties."

Nikita Mazepin en Dakar Rally?

De komende tijd wordt het, gekeken naar de oorlog in Oekraïne, lastig voor de Rus om een comeback te maken in de Formule 1. Het onderwerp ligt gevoelig en lijkt in de nabije toekomst nog niet te de-escaleren. Mazepin bekijkt dus ook andere opties, waaronder de meest prominente rally in de autosport.

"Ik ben onder andere geïnteresseerd in rally's in de woestijn. De Dakar Rally is mogelijk, net zoals de Silk Way Rally. Mijn leven is sinds een maand radicaal veranderd", aldus de voormalig Haas-coureur, die de komende tijd in Rusland wil gaan racen totdat betere opties zich voordoen.

"Alle dingen in het leven, ook de slechte, hebben een begin en een einde. Ik hoop dat er snel weer verandering komt, maar deze keer positief. Zowel in mijn leven als in mijn carrière."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"