Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin onthult ambitieuze toekomstplannen voor als Formule 1-comeback mislukt

De Formule 1-carrière van Nikita Mazepin kwam abrupt ten einde, maar de Russisch coureur zit niet stil en onthult zijn comeback-plannen. Hij mikt nog altijd op een stoeltje in de koningsklasse, maar heeft grootse plannen als dat niet lukt.

Nadat Rusland besloot om Oekraïne binnen te vallen was het snel klaar met de carrière van Nikita Mazepin in de Formule 1. Haas verscheurde zijn contract kort na het uitbreken van de oorlog, net als het contract tussen de renstal en hoofdsponsor Uralkali, het Russische bedrijf van Nikita's vader. Het bleef relatief stil rondom de coureur en zijn plannen voor de toekomst, maar bij Ria Novosti geeft Mazepin een update waarin hij zegt dat zijn carrière momenteel op pauze staat. "Maar ik ben altijd betrokken geweest bij de autosport, al achttien jaar en ik ga het niet verlaten. Ik blijf fit en hoop terug te keren in de Formule 1. Als dat niet lukt, dan overweeg ik andere opties."

Nikita Mazepin en Dakar Rally?

De komende tijd wordt het, gekeken naar de oorlog in Oekraïne, lastig voor de Rus om een comeback te maken in de Formule 1. Het onderwerp ligt gevoelig en lijkt in de nabije toekomst nog niet te de-escaleren. Mazepin bekijkt dus ook andere opties, waaronder de meest prominente rally in de autosport. "Ik ben onder andere geïnteresseerd in rally's in de woestijn. De Dakar Rally is mogelijk, net zoals de Silk Way Rally. Mijn leven is sinds een maand radicaal veranderd", aldus de voormalig Haas-coureur, die de komende tijd in Rusland wil gaan racen totdat betere opties zich voordoen. "Alle dingen in het leven, ook de slechte, hebben een begin en een einde. Ik hoop dat er snel weer verandering komt, maar deze keer positief. Zowel in mijn leven als in mijn carrière."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"