Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Mazepin reageert voor het eerst openlijk op controversieel incident

Nikita Mazepin heeft voor het eerst in een interview gereageerd op de ophef die ontstaan is na een incident waarbij hij een vrouw bij haar borst greep.

Mazepin seat fit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nikita Mazepin kwam in december afgelopen jaar, niet voor het eerst, slecht in het nieuws. De Haas F1-rookie postte een video op Instagram waarin hij een ogenschijnlijk dronken vrouw onzedelijk betast. De Rus verwijderde het filmpje snel weer van social media, maar dat was te laat.

De hashtag #WeSayNoToMazepin werd trending en Mazepin bood zijn excuses aan. Haas noemde het gedrag van de coureur 'afschuwelijk'. Het team zei intern het incident af te handelen.

In zijn eerste interview sinds het incident, reageert de Rus op de controverse. "Allereerst is het heel belangrijk om te zeggen dat mijn acties in december onjuist waren", zei Mazepin tegen ESPN. "Ik neem er de volledige verantwoordelijkheid voor."

Hij vervolgt: "Het was een zeer grote leerervaring en ik kan met een gerust hart zeggen dat ik veel verder ben in mijn kennis over dit soort zaken dan vroeger, dus daar zit wel een klein beetje positiviteit."

Mazepin is niet trots op het incident. "Ik begrijp dat hun gevoelens kloppen en dat mijn acties niet correct waren. Ik ben er niet trots op. Het is belangrijk om nu verder te gaan. Iedereen die me al 21 jaar kent weet wie ik ben."

Hij zegt van het incident te hebben geleerd, maar geeft ook aan niet te veranderen. "Ik zal mezelf zijn buiten het circuit, zoals ik ben geweest. Ik heb mijn ups en downs gehad, maar dat is een deel van het leven. Ik denk dat ik vooral op de baan moet spreken."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen