Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Mazepin totaal 'niet bang' voor Formule 1-schorsing

Nikita Mazepin is niet bang om tegen een schorsing op te lopen in de Formule 1. De Haas F1-coureur zegt de regels uitvoerig te hebben bestudeerd.

Mazepin seat fit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nikita Mazepin heeft zichzelf niet alleen buiten de baan in de problemen gebracht, ook op de baan ging het niet altijd even soepel. De Haas F1-coureur reeg afgelopen seizoen de strafpunten aan elkaar in de Formule 2 en was één punt verwijderd van een schorsing. Hij is niet bang dat het een probleem wordt in zijn debuutjaar in de Formule 1.

"Het is niet iets waar ik bang voor ben, want ik denk niet dat het gaat gebeuren", zegt Mazepin tegenover geselecteerde media waaronder RacingNews365. "Ik heb veel tijd genomen om de reglementen te bestuderen, zodat ik precies weet wat wel en niet mag."

De Rus zal zich niet inhouden, maar zegt respect te hebben voor de stewards. "Zoals een geweldige coureur ooit zei (Ayrton Senna, red.), als je niet voor een gat gaat, dan ben je niet langer een coureur. En dat is toepasbaar op alle Formule 1-coureurs."

"Als je net zoveel wilt bereiken, moet je elke kans pakken die voorbij komt. Als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel. Natuurlijk ging hij weleens te ver, maar het is niet aan mij om te twijfelen aan de beslissing van een steward. Ik respecteer hun beslissingen."

Het feit dat Mazepin in een Haas rijdt, zal volgens hemzelf invloed hebben op zijn rijstijl. "Ik heb er veel vertrouwen in dat je dat de komende jaren niet (van mij, red.) in de Formule 1 gaat zien. Er zit namelijk een verschil in rijstijl tussen die van iemand die vecht voor het kampioenschap en iemand die achteraan meerijdt."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull