Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin veroorzaakt tweede rode vlag van de wintertestdagen

Voor de tweede keer tijdens de tweede testdag in Barcelona is er met de rode vlag gezwaaid. Nikita Mazepin is in zijn Haas-bolide de veroorzaker.

Opnieuw een rode vlag in Barcelona. Het is de tweede van de dag en de tweede in totaal tijdens de testdriedaagse tot nu toe. De eerste was in de ochtend voor Sergio Perez, wiens Red Bull met versnellingsbakproblemen kampte.

Mazepin stopt

In de middag was het de beurt aan Nikita Mazepin, wiens Haas VF-22 er mee ophield. De Rus staat stil in de tweede sector, waardoor de wedstrijdleiding zich genoodzaakt zag om er een code rood van te maken. De Rus had er net negen ronden op zitten tijdens de middagsessie toen hij tot stilstand kwam. Haas meldt via haar kanalen dat een kapotte brandstofpomp de oorzaak is van het stilvallen. De sessie is inmiddels weer hervat en de Haas-bolide staat in de garage.

1496853201831841793

Nikita is in the car this afternoon but he's had to stop out on track after nine laps. The session is Red Flagged #HaasF1 pic.twitter.com/tz75oSr4B2 — Haas F1 Team (@HaasF1Team) February 24, 2022

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden