Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Mazepin wijst Schumacher terecht: "Misschien liften in plaats van je auto beschadigen"

Tijdens de Grand Prix van Nederland werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de teaminterne strijd van Haas F1. Nikita Mazepin werd door Mick Schumacher beschuldigd van gevaarlijk rijgedrag, maar Mazepin is zich van geen kwaad bewust.

Mazepin Schumacher Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Het was bij het opkomen van startfinish op Circuit Zandvoort, ter hoogte van de ingang van de pits, dat Nikita Mazepin tijdens de Grand Prix van Nederland steeds verder naar binnen sneed. Hij verdedigde ten opzichte van Mick Schumacher, die een bollard omver reed, zijn vleugel beschadigde (zie foto) en noodgedwongen een pitstop moest maken. Woedend was de Duitser, maar Mazepin wijst op het uitblijven van straf als hem gevraagd wordt of de Haas F1-coureur nieuwe regels opgelegd hebben gekregen door het team.

"Nee, dat is niet het geval, want want we hebben geoordeeld dat ik geen regels heb verbroken, zoals de FIA die heeft opgesteld. Ik respecteer de regels en die geven aan dat als een auto niet voor een groot deel langszij komt, je geen autobreedte aan ruimte hoeft te laten. Dat is al jaren zo, dat respecteer ik en daar zal ik ook naar blijven handelen", zo geeft hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 aan dat hij de zaken dus niet snel zal veranderen.

Dat Schumacher openlijk zijn beklag doet en eigenlijk een straf had willen zien, daar kan Mazepin niks mee: "Wij staan niet boven de wedstrijdleiding en daarmee is het niet aan ons als coureurs om aan te geven wat zij wel of niet hadden moeten doen."

Als iemand iets anders had kunnen of misschien wel had moeten doen, was het in de ogen van Mazepin Schumacher zelf: "Misschien moet je liften op het moment dat je ziet dat er voor je een bollard opdoemt in plaats van je auto erop kapot te rijden", aldus Mazepin, die aangeeft dat hij er bij Haas F1 ook niet verkeerd op staat door dat incident: "Guenther Steiner heeft met ons gesproken en het is goed om te weten dat ik er niet slecht op sta. Dat is positief. Maar die besprekingen vonden achter gesloten deuren plaats, dus dat houd ik ook binnenskamers."

Voorspel en win

Wie wint de GP van Italië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"