Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren hoopt zichzelf door Mercedesdeal terug naar de top te dwingen

Door een nieuwe motordeal te sluiten met Mercedes hoopt het McLaren-team de oude, succesvolle tijden te kunnen doen herleven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Een week geleden werd duidelijk dat McLaren vanaf 2021 motorleverancier Renault de rug toekeert en het verder gaat met Mercedes-motoren. Het is niet de eerste keer dat de twee partijen met elkaar in zee gaan. In de periode van 1995 tot en met 2014 waren Mercedes en McLaren namelijk al twee handen op één buik. Het leidde tot vier wereldkampioenschappen: drie voor coureurs, en één voor constructeurs.

Na een mislukt huwelijk met Honda en het huidige huwelijk met Renault hoopt het historische McLaren-team dat het door de keuze om weer terug te schakelen naar Mercedes-motoren de hoogtijdagen weer kan doen herleven. Dat geeft ook McLaren-teambaas Andreas Seidl, die de terugkeer naar Mercedes in gang zette, aan.

"Mijn taak als teambaas is om verschillende elementen met elkaar te combineren waarvan ik denk dat ze het recept zijn voor succes. De motorleverancier is een van die elementen en Mercedes is in het huidige hybride tijdperk de maatstaf qua krachtbron. Het beste is om dezelfde motor te hebben als het beste team in de paddock, want op die manier kan McLaren zich nergens meer achter verschuilen", zo wordt de Duitser geciteerd door Autosport.com.

"Op het gebied van de motorreglementen verandert er in 2021 bovendien vrij weinig, dus ik vond het geen risico om nu deze deal te sluiten. Met alles wat het Mercedes-team de afgelopen jaren heeft laten zien, op het gebied van bijvoorbeeld de kwaliteit, toewijding en betrouwbaarheid, zijn we er bij McLaren van overtuigd dat dit de enige juiste keuze is", zo luidt de conclusie van de Duitse teambaas, die sinds dit seizoen aan het roer staat bij het Britse team van Carlos Sainz en Lando Norris.

4 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’