Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren zit Red Bull op de hielen na 'zege' in Spaanse Grand Prix

McLaren weet zich al jaren niet meer te mengen in de strijd om raceoverwinningen, maar zondag viel er op het Circuit de Barcelona-Catalunya toch wat te vieren voor de Britse renstal.

Het Britse team noteerde tijdens de Grand Prix van Spanje de snelste pitstop. De pitcrew van McLaren wist Carlos Sainz in slechts 2,07 seconden van een nieuwe set banden te voorzien. Mede daardoor eindigde de Spanjaard op een verdienstelijke achtste plaats. Teamgenoot Lando Norris maakte eveneens een razendsnelle pitstop, die 2,14 seconden in beslag nam. McLaren behaalde zo dus een één-twee. Het is overigens pas de eerste keer sinds 2015 dat McLaren de snelste pitstop van een race weet te maken. De oranje brigade nadert zo in rap tempo lijstaanvoerder Red Bull dat voortvarend aan het seizoen begon, maar de laatste races niet in de bovenste regionen terug te vinden was. De werkgever van Max Verstappen en Pierre Gasly gaat na vijf races met een puntentotaal van 123 aan de leiding in de strijd om de 'DHL Fastest Pit Stop award'. McLaren dichtte een groot deel van haar achterstand in Spanje en staat nu achttien punten achter op de Oostenrijkse renstal.

1127638141735772160

Befittingly for @Carlossainz55 ’s home race, @McLarenF1 were in fine form in the #DHL Fastest Pit Stop Award. #SpanishGP #F1 All pit stop times from Barcelona: https://t.co/J27YVFsufC pic.twitter.com/fddUXAU75z — DHL_Motorsports (@DHL_Motorsports) 12 mei 2019

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'