Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Alleen als fabrieksteam kunnen we wereldkampioen worden'

Eind vorig jaar maakte McLaren bekend dat ze verder gaan als klantenteam van motorfabrikant Renault en hiermee willen strijden voor de podiumplekken. Nu na zeven races staat de teller nog steeds op nul podiumplekken en doet de teambaas van McLaren een opvallende uitspraak.

"Ook al laat Red Bull zien dat je als klantenteam races kunt winnen, om het kampioenschap te winnen, moet je een fabrieksteam zijn," aldus Bouillier. In de afgelopen drie jaar had McLaren een exclusieve motorendeal met Honda maar lukte het niet om successen te boeken. Met Renault wil het team van Alonso en Vandoorne de strijd met Mercedes, Ferrari en Red Bull aangaan. Ook dat lukt tot op heden nog niet. Sterker nog, tijdens de GP van Frankrijk beleefde McLaren haar slechtste raceweekend van dit seizoen. Toch staat Bouillier nog volledig achter de keuze om verder te gaan als klantenteam.

"Vorig jaar om deze tijd hadden we nog helemaal geen punten terwijl we nu strijden voor de vierde plek in het WK. Dat was voor dit jaar ook ons doel." "Helaas presteert onze wagen nog niet zoals verwacht maar we gebruiken dit jaar dan ook als experiment waarin we steeds meer leren over onze auto en hoe deze samenwerkt met de motor van Renault." Op dit moment telt de Formule 1 slechts vier fabrieksteams, namelijk Mercedes, Ferrari, Renault F1 en Toro Rosso dankzij haar exclusieve motorendeal met Honda. In 2019 komt daar Red Bull Racing bij.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi