Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Alonso is als een haai die bloed ruikt'

McLaren-teambaas Eric Boullier is onder de indruk van de veerkracht van Fernando Alonso. De Spanjaard reed na Baku na de openingsronde in kansloze positie rond, maar gaf nooit op en knokte zich terug naar de punten.

"Wat dat betreft is Fernando als een haai die bloed ruikt" , zo vergelijkt Boullier zijn stercoureur met een meedogenloos roofdier. "Als hij weet dat er iets te halen valt, gaat hij ervoor, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt." In Baku kwam Alonso na de openingsronde van de race in Azerbeidzjan met twee lekke banden de pits binnen en had hij zelfs de pitmuur nodig om zijn onbestuurbare McLaren in de goede richting te krijgen. Met een gehavende auto wist Alonso alsnog een goede klassering neer te zetten, wat hem op lovende woorden van zijn teambaas kwam te staan.

" Fernando is één van de weinigen die zijn rijstijl kan aanpassen aan wat de auto nodig heeft. Hij zei ons na die pitstop: 'We gaan ervoor. Hou de balans van de auto in de gaten en laat het me maar weten als ik iets anders moet doen'." Volgens Boullier werkt de houding van Alonso ontzettend motiverend: "Fernando drong er het hele weekend bij ons op aan dat we de race hoe dan ook moesten finishen en dat dat de sleutel was tot een goed resultaat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"