Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren baart opzien met ultieme beweegbare achtervleugel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, we hebben het niet over de Formule 1-bolide van Lando Norris en Oscar Piastri. McLaren presenteerde op zondagmiddag de nieuwe, ultieme hypercar van het merk aan het grote publiek. De opvolger van de McLaren F1 en de McLaren P1 heeft de McLaren W1 en is direct een blikvanger.

McLaren W1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Met name de achtervleugel baart dus opzien. Die kantelt niet alleen voor meer downforce of om in te zetten als airbrake, maar verplaatst zich over een maximale afstand van 300mm van voor naar achter en weer terug voor maximale downforce op de momenten dat het gewenst is.

Prijskaartje van al dit technisch vernuft en bonte verzameling aan carbon? Ruim tweeënhalf miljoen euro. Maar dan heb je wel een hybride hypercar met 1275pk en slechts 1399 kilogram weegt. Het is de snelst accelererende McLaren-personenwagen. In 5.8 seconden tik je de 200 kilometer per uur aan.

Bekijk de auto en de werking van die opvallende vleugel hieronder.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS