Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

McLaren-baas Brown: 'Het is logisch dat Formule 1-teams geld verliezen'

In een exclusief interview met RacingNews365 legt McLaren-CEO Zak Brown uit waarom de Formule 1 beter is dan ooit tevoren, op sportief en op financieel niveau. Ook ondanks een paar verlieslijdende teams gaat het volgens Brown goed met de sport.

Start Abu Dhabi 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

McLaren-baas Zak Brown vindt dat de Formule 1 nog nooit zo groots en sterk is geweest als nu. De nieuwe reglementen die komend seizoen in zullen gaan, geven de koningsklasse van de autosport een enorme boost. Brown geeft meerdere redenen waarom de F1 enorm groots is, bijvoorbeeld het groeiende aantal fans en de populariteit van Netflix-serie Drive to Survive.

"De Formule 1 is nog nooit zo sterk geweest", zo trapt hij af in een exclusief interview met RacingNews365. "En het wordt elke dag sterker. Dat zie je aan het recordaantal races, het recordaantal aan landen die een race willen en het publiek. De televisie-uitzendingen zijn van een hoge kwaliteit en de sponsordeals zijn enorm."

"Ook als we naar de digitale wereld kijken, denk ik dat we een geweldige serie hebben op Netflix, met alle verschillende gebeurtenissen van afgelopen jaar."

Het racen is beter en de teams zijn 'gezonder'

Met de nieuwe reglementen komend seizoen denkt Brown dat de F1 wederom een boost krijgt in populariteit. "Het racen zal beter worden", verwacht de McLaren-CEO. "Je hebt compleet nieuwe racewagens, wat voor iedereen leuk is. Hoe gaan ze eruit zien? Hoe wordt het racen? De Formule 1 is nog nooit zo sterk geweest."

De Formule 1 is een van de duurste sporten ter wereld. Brown is ervan overtuigd dat ook op financieel gebied de koningsklasse erg goed bezig is. "Alle tien de teams zijn financieel gezien gezond, of ze zijn eigendom van mensen die het geld hebben om een Formule 1-team te hebben. Zelfs als ze geen winst maken, kunnen ze het betalen. Ik denk dat als je daar naar kijkt, dan is alles supersterk. Het gaat alleen maar beter worden."

Brown: teams in het rood niet gelijk slecht bezig

Sommige teams zullen nog geen winst maken, ondanks het commerciële succes van de Formule 1. Daarnaast is er ook een budgetplafond, waardoor sommige teams minder mogen uitgeven en andere teams beter presteren met hun budget. Brown vindt niet dat er iets mis is met de huidige stand van zaken.

"Ik denk dat elk team winst kan maken, maar het ligt er maar net aan hoe competitief ze willen zijn. Ze kunnen nu wel geld verdienen, maar dat kan ten koste gaan van wat performance. Ik denk, kijkend naar iedereens wil om te presteren, dat ze liever eerst wat geld verliezen. Uiteindelijk, als de prestaties omhoog gaan en er meer sponsoren komen, dan boeken ze winst."

Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP