Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren-baas Brown oppert interessante F1-regelwijziging: "Dan zie je pas echt verschillen"

Als McLaren-CEO Zak Brown één regel aan de Formule 1 zou mogen veranderen dan wel toevoegen, wat zou dat dan zijn? 'Gooi alles vrij binnen de beperking die ons reeds is opgelegd'.

F1 aero rake testing mclaren f1 racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren-CEO Zak Brown is aangeschoven bij de podcast Track Limits en daarin krijgt hij door de hosts de vraag voorgelegd welke regel hij zou willen veranderen in de Formule 1. Zijn antwoord is een verregaande regelwijziging.

"Omdat we toch al met het budgetplafond zitten, zou ik voor willen stellen om de overige reglementen veel minder beperkend te maken. Geef alles wat meer vrij", zo oppert hij.

"Als we bijvoorbeeld meer willen testen (fysiek op het circuit, red.) dan uren draaien in de windtunnel, laat ons lekker testen! Willen we juist meer tijd in de windtunnel doorbrengen, laat ons meer tijd in de wintunnel doorbrengen! Willen we zes wielen onder onze auto zetten, laat ons zes wielen onder onze auto zetten!"

"Het plafond weerhoudt ons er sowieso van om absurde bedragen uit te geven. Dus als je diversiteit tussen auto's wil zien, dan kan dit een regelwijziging zijn die daarin voorziet."

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"