Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren-baas hamert op regelwijzigingen na veelbesproken crash Perez in Monaco

Sergio Perez crashte tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco dit jaar, waarbij er later sterke vermoedens waren dat het een opzettelijke actie was. Om dit te voorkomen, pleit McLaren-baas Zak Brown voor regelwijzigingen.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De regels tijdens de kwalificatie kwamen dit Formule 1-seizoen weer ter sprake na de GP van Brazilië. Max Verstappen liet teamgenoot Sergio Perez in de slotfase van de race niet aan zich voorbij gaan, wat voor frictie zorgde binnen Red Bull. Het mogelijke motief van Verstappen? Perez zou in Monaco opzettelijk zijn gecrasht tijdens de kwalificatie, waarmee hij zijn teamgenoot benadeelde.

Volgens de Mexicaanse coureur is dit niet waar, maar sinds de vermoedens er zijn, wordt er weer naar de kwalificatieregels gekeken. Ook nu het F1-seizoen ten einde is. Meerdere teams en coureurs willen aangepaste regels zien, bijvoorbeeld het afnemen van de snelste ronde in de kwalificatie, mocht een coureur crashen.

Ook McLaren-baas Zak Brown is het hier mee eens. Hij wijst naar andere raceklassen, waar er wél consequenties zijn als een coureur crasht. Opzettelijk of niet, zo vertelt hij als het onderwerp vanwege de geruchtenrond Perez op tafel wordt gelegd.

"Het is geen nieuw onderwerp en ik denk dat als je een andere coureur in de weg zit met gele of rode vlaggen, je je snelste ronde kwijt moet raken", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Als je dat in IndyCar doet, dan verlies je zelfs je snelste twee ronden. Of het nou bewust was of niet. Je kan altijd een coureur hebben die er misschien niet veel om geeft als er geen consequenties zijn."

Brown hoopt dat regels snel veranderen

Het is volgens de McLaren-CEO niet lastig om de regels aan te passen, bijvoorbeeld al voor het komende Formule 1-seizoen in 2023. "We kunnen de aanpassingen direct implementeren. Een coureur verliest dan zijn snelle ronde en moet het weer proberen. Misschien heb je daar dan niet eens de kans voor of heb je nieuwe banden nodig."

"Ik denk dat het de makkelijkste manier is om dit probleem op te lossen. Het incident met Perez is inmiddels al een tijdje geleden en ik denk dat we snel moeten handelen als we in de sport iets zien waar onderzoek naar gedaan moet worden. Monaco was lang geleden en om daar nu nog over te praten, is eigenlijk te laat", aldus Brown.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde