Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

McLaren-baas vreest rampscenario: 'Corona kan vier F1-teams verwoesten'

McLaren-directeur Zak Brown vreest dat er minstens twee en misschien wel vier F1-teams failliet gaan als gevolg van de coronacrisis. De Formule 1 staat er in de ogen van de Amerikaan ‘zeer kwetsbaar’ voor.

Start gp spanje2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Deze situatie kan teams verwoesten", zegt Brown in gesprek met de BBC. "Of ik het zie gebeuren dat er twee teams uit de Formule 1 verdwijnen als we deze situatie niet adequaat aanpakken? Ja. Sterker nog, het zouden er ook zomaar vier kunnen zijn." Dat zou in het ergste geval betekenen dat er in de toekomst nog maar twaalf auto’s op de startopstelling verschijnen.

Brown hoopt dat iedereen de ernst van de situatie inziet voordat er daadwerkelijk teams ten onder gaan. "Gezien de tijd die het in beslag neemt om een Formule 1-team weer de juiste kant op te krijgen en de crisis waarin we nu zitten, zullen de mensen niet in de rij staan om een team over te nemen. De Formule 1 is ronduit kwetsbaar."

McLaren heeft inmiddels het personeel op onbetaald verlof gestuurd terwijl de coureurs, Carlos Sainz en Lando Norris, salaris inleveren om zo de kosten te drukken. De fabriek is verplicht drie weken dicht, evenals die van de negen andere teams.

Brown is voorstander van een verdere verlaging van het budgetplafond naar maximaal 100 miljoen dollar op jaarbasis. Vandaag praat de Formule 1 over nieuwe kostenbesparende maatregelen, waarbij de genoemde verlaging van het budgetplafond een van de onderwerpen is. Ook wordt gesproken over een verder uitstel van de nieuwe technische reglementen naar 2023, een idee waarvan Red Bull-baas Christian Horner een warm pleitbezorger is.

De F1-teams hebben zwaar te lijden van de coronapandemie. De eerste acht Grands Prix zijn afgelast, waardoor de Grand Prix van Canada op 14 juni nu de eerste op de kalender is. Over het doorgaan van deze race en de GP erna, die Frankrijk pp 28 juni, zijn eveneens grote twijfels. Ingewijden gaan uit van een mogelijke seizoenstart in juli.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje