Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren bevestigt: "Dit is onze echte Formule 1-bolide voor 2022"

McLaren is in navolging van Aston Martin het volgende team geweest dat alvast een echt voorproefje heeft gegeven op 2022. De auto die ze op vrijdagavond onthulden in Woking, is de wagen waarmee ze over ruim een week af zullen reizen naar Barcelona voor de testdagen.

Haas en Red Bull begonnen het 'Formule 1-presentatieseizoen' met digitale renders van een F1-conceptbolide in Haas-kleuren en een show-bolide in een Red Bull-jasje. Even leek het erop alsof we deze weken bijna niets gingen zien van de echte auto's voor 2022, maar niets is minder waar! Aston Martin was op donderdag het eerste team dat liet zien wat we kunnen verwachten en ook McLaren doet vrolijk mee. Toen men op vrijdag het doek van de MCL36 haalde, kregen we namelijk het echte werk te zien, zo bevestigt technisch directeur James Key aan onder meer RacingNews365 . "Als team zijn we trots dat we de daadwerkelijke auto onthullen, al zullen we wat belangrijke dingen niet helemaal laten zien", zo erkent de Brit.

Gepresenteerde auto zal ook in Barcelona schitteren

Over zo'n anderhalve week zullen we alle 2022-bolides voor het eerst tezamen in actie zien in Barcelona tijdens de eerste van twee testweken. Key bevestigt dat deze versie van de MCL36 naar Spanje zal worden verscheept en daar in actie zal komen. "We mogen trots zijn dat we een echte bolide presenteren, want dat is het echt! Het is namelijk de bolide die we ook meenemen naar Barcelona. Ja, we hebben hier en daar wat verborgen, logischerwijs. Er zijn wat belangrijke dingen die we niet willen tonen." "Wat betreft de ontwikkeling komen er een aantal stappen aan, al heel snel in het seizoen. Er is namelijk nog enorm veel te leren over de nieuwe regels op dit moment. We zullen updates meenemen naar de eerste race in Bahrein. De auto zal veranderen, maar dat zal bij alle teams het geval zijn."

McLaren plant nog een shakedown

In navolging van onder meer Aston Martin, dat deze vrijdag haar eerste meters met de 2022-bolide al maakte tijdens een shakedown, zal ook McLaren al voor de testdriedaagse op het Circuit de Barcelona-Catalunya de baan op gaan, zo laat teambaas Andreas Seidl weten aan onder meer deze website. "Er liggen nog wat uitdagingen voordat we alles klaar kunnen hebben voor een filmdag, die we kort voor de testdagen in Barcelona willen plannen. Tot op heden ben ik in ieder geval erg tevreden met de voortgang van dit project. Het is mooi dat we de auto nu hebben kunnen zien, in zijn geheel en helemaal klaar. Nu blijven we doorwerken en ik kijk er naar uit om weer van start te gaan", aldus de Duitser.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'