Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren bevestigt test line-up, bijzondere afwezige

McLaren test de komende drie dagen op het circuit van Barcelona. Het team uit Woking bevestigde zojuist de line-up, waarbij één coureur in het bijzonder schittert door afwezigheid.

McLaren legde de afgelopen maanden een heleboel autocoureurs vast. Lando Norris en Oscar Piastri zijn bevestigd als de F1-coureurs voor 2023, maar met een Formule E-team, een IndyCar-team én een Extreme E-team zijn er genoeg stoeltjes te vergeven. McLaren evalueert deze week met een één jaar oude F1-bolide enkele jonge IndyCar-talenten, te weten Pato O'Ward en Alex Palou. O'Ward was al McLaren IndyCar-coureur, terwijl 2021-kampioen Palou vooralsnog uitkomt voor Ganassi Racing, het team dat ook meent een geldig contract met de Spanjaard te hebben voor 2023.

De verwachting was dat Colton Herta ook in de McLaren zou stappen, na een succesvolle eerste test eerder dit jaar. Zijn afwezigheid zal ongetwijfeld de geruchten voeden dat hij in de komende weken een Alpine van vorig jaar test. Dit zou hem in aanzien moeten doen stijgen, waardoor het aannemelijker zou worden dat de FIA hem ondanks te weinig licentiepunten tóch zijn F1-debuut bij AlphaTauri gunt. In dat geval is Pierre Gasly vrij van om AlphaTauri naar Alpine over te stappen en dus is Alpine ook zeer gebaat bij een F1-debuut van Herta. Alpine test naar verluidt meerdere coureurs op de Hungaroring, waarbij ook de naam van Nyck de Vries rondzingt. Dit gaat echter om onbevestigde berichten.

1570057471141773313

Pato O’Ward and Alex Palou are taking part in a closed test in the MCL35M at Barcelona this week with our Testing of Previous Cars programme. pic.twitter.com/Sde5QtPyQS — McLaren (@McLarenF1) September 14, 2022

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi