Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

McLaren blij met vooruitgang Ricciardo: "Leuk om te zien"

Na een aanpassingsperiode lijkt Daniel Ricciardo zijn draai bij McLaren te hebben gevonden. Hij finisht nog altijd wel geregeld achter zijn teamgenoot Lando Norris, maar toch is teambaas Andreas Seidl tevreden met de progressie van de Australiër.

Ricciardo Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In het begin leek het erop alsof Daniel Ricciardo met McLaren niet lekker op z’n plek zat. De Australiër worstelde na zijn overstap van Renault duidelijk met zijn nieuwe auto, maar de laatste tijd lijkt hij weer een beetje op te krabbelen en beter in z’n vel te zitten. Dat zag ook teambaas Andreas Seidl na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarin Ricciardo net achter zijn teamgenoot Lando Norris op P5 finishte.

“Lando had een sterk weekend en ik ben blij met de progressie die Daniel heeft geboekt, hij heeft echt een grote stap vooruit gezet in de kwalificatie op vrijdag en daarna reed hij een paar goede races, wat leuk is om te zien”, aldus Seidl in gesprek met diverse media waaronder RacingNews365.

Seidl beseft dat Ricciardo op de goede weg zit, maar er nog niet helemaal is. “Zoals hij zelf al zei, er zijn nog steeds dingen die beter kunnen om op gelijke hoogte met Lando te komen. Maar het belangrijkste is dat hij stappen zet en zich zowel in de kwalificatie als in de race comfortabeler in de auto voelt. Vergeleken met de vorige races was dat een grote stap voorwaarts, dus dat is mooi.”

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten