Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren blijft zonder titelsponsor in 2018

Wordt het Formule 1 seizoen 2018 het jaar van McLaren? De verwachtingen rondom McLaren zijn hooggespannen nu ze in 2018 gebruik maken van Renault motoren. Ondanks alle veranderingen, blijft in ieder geval één ding ongewijzigd.

Ook in 2018 blijft het team van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zonder titelsponsor actief in de Formule 1. In gesprek met Formel 1 verduidelijkt teambaas Zak Brown de reden hiervan. "Ja, we hebben wel enkele nieuwe sponsoren aangetrokken die we binnenkort bekend zullen maken. Hier zitten enkele belangrijke partners tussen maar niemand wordt onze titelsponsor. Volgens mij heeft niemand het in de Formule 1 over de titelsponsors van een team. Ik geloof dan ook niet dat zoiets een grote waarde heeft. Wij zijn McLaren en niet ABC McLaren."

McLaren bewandelt hiermee duidelijk een andere richting dan bijvoorbeeld Red Bull en Sauber. De Oostenrijkse renstal is sinds dit jaar omgedoopt tot Aston Martin Red Bull Racing terwijl Sauber verder gaat als Alfa Romeo Sauber F1 Team. Brown ziet dan ook geen heil in het verkopen van de teamnaam. "Binnenkort maken we enkele geweldige merken bekend maar onze naam blijft hetzelfde. In de NASCAR serie zijn coureurs bijvoorbeeld getraind om uit de auto te stappen en dan te zeggen: 'Mijn Chandon-Ford was vandaag echt geweldig'. Dat gaat in de Formule 1 niet gebeuren. Wij willen onze eigen merk behouden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"