Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren bood Vandoorne de kans om buiten F1 te racen

Fernando Alonso racet dit jaar naast zijn Formule 1-activiteiten ook in het World Endurance Championship. McLaren-teambaas Zak Brown bood ook Vandoorne de kans een uitstapje te maken buiten de F1, maar diens keuze viel ongelukkig uit.

"Toen we Daytona deden met Fernando Alonso, vroeg ik Stoffel Vandoorne of hij misschien ook een race buiten het Formule 1-kampioenschap om wilde rijden. Hij gaf daarop aan dat hij de Bathurst 1000 wilde rijden" , zo onthult McLaren-teambaas Zak Brown. De Bathurst 1000 staat op de kalender van de Australische V8 Supercars. In deze race worden reguliere rijders vanwege de lengte ervan gekoppeld aan gastrijders. Een prima keuze dus van Vandoorne, ware het niet dat de afspraak tegelijk valt met de Grand Prix van Japan. "Hij was serieus over suggestie, maar Stoffel kan echt de Japanse Grand Prix niet missen" , aldus Brown.

Vandoorne nuanceert op zijn beurt dat hij wilde inzetten op een debuut in de editie van 2018. Wel geeft hij aan dat de Bathurst 1000 inderdaad op zijn verlanglijstje staat. "Ik richt me op dit moment voor honderd procent op de Formule 1. De Bathurst 1000 is echter een hele gave race, dus wie weet welke kansen zich in de toekomst aandienen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"