McLaren-CEO: 'We zijn tevreden met Stoffel Vandoorne'

11 jul. 2017 19:25 Rik Alkema 0 reacties
McLaren is ondanks de tegenvallende resultaten blij met de progressie die Stoffel Vandoorne momenteel maakt. Eerder zei teambaas Eric Boullier dat hij meer had verwacht van de jonge Belg, maar McLaren-CEO Zak Brown spreekt dat tegen. Volgens Brown is McLaren juist zeer tevreden met Vandoorne, die in Oostenrijk een sterke race reed.

McLaren topman Zak Brown is blij met Stoffel Vandoorne

Tot nu toe wil het nog niet echt vlotten met de Belg Stoffel Vandoorne. Na een indrukwekkende carrière in de juniorklassen werd er veel verwacht, maar Vandoorne komt nog niet echt goed uit de verf. Een combinatie van ervaring en een slechte bolide zijn de oorzaak, aldus Brown. 

"Wij zijn zeer tevreden met Stoffel", is Brown duidelijk. "Hij zit momenteel in een lastige situatie, waarin hij moet opboksen tegen Fernando Alonso in een onbetrouwbare auto. Je kan hem niet vergelijken met Alonso. Fernando kan zich veel makkelijker aanpassen aan dit soort situaties, omdat hij een stuk meer ervaring heeft", legt Brown uit.

Brown houdt er alle vertrouwen in dat het goed komt met zijn pupil en laat hem daarom niet vallen. "Op voorhand dachten we dat Stoffel een toekomstig wereldkampioen was en dat denken we nog steeds. Zijn tijd komt nog wel", is Brown lovend over de Belg.

In Oostenrijk liet Vandoorne zijn progressie zien door zijn teamgenoot op de hielen te zitten. Vandoorne noteerde gedurende het gehele weekend vrijwel dezelfde rondetijden als Alonso en mocht dan ook vlak achter zijn Spaanse teamgenoot starten. Uiteindelijk leverde de wedstrijd hem geen punten op, mede door een onzinnige straf van de wedstrijdleiding.

"Ik ben eigenlijk teleurgesteld met een twaalfde plek", zei Vandoorne na afloop. "De pace was goed en ik had het gevoel dat er meer in zat. Helaas zat ik vast achter wat wagens en kreeg ik een straf, waardoor ik veel tijd verloor. Anders hadden punten er misschien wel ingezeten", oordeelde Vandoorne.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen