Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-coureurs klaar voor meer Formule 1-overwinningen

De McLaren-coureurs, Lando Norris en Daniel Ricciardo, hebben heel veel zin in het nieuwe seizoen in hun MCL36, die op vrijdagavond werd onthuld. Het nieuwe tijdperk in de Formule 1 zorgt voor nieuwe kansen, denkt het McLaren-duo.

Het doek is van de MCL36, waarmee Lando Norris en Daniel Ricciardo komend jaar zullen racen. Het McLaren-duo begint vol goede moed aan het seizoen. Lando Norris heeft net een gloednieuw en dik contract getekend, waardoor hij tot en met 2025 aan het team is verbonden. Logischerwijs barst hij dan ook van het zelfvertrouwen. Daniel Ricciardo kende een lastig seizoen vorig jaar, maar nu er een nieuw F1-tijdperk begint, hoopt hij weer als vanouds te kunnen schitteren, net als hij vorig jaar kortstondig deed tijdens het Grand Prix-weekend in Italië.

Norris zelfverzekerd

Als het aan Norris ligt, dan gaat hij de komende jaren schitteren bij McLaren. "Het voelt als lang geleden dat we in Abu Dhabi raceten. Ik kan niet wachten om met de MCL36 de baan op te gaan. Vorig jaar was mijn beste seizoen tot nu toe in de Formule 1 en ik ben heel trots op hetgeen ik als coureur bereikt heb, maar ook wat we als team hebben bereikt." "Het beste moet nog komen en mijn doel is om het positieve momentum dat we vorig jaar hebben opgebouwd mee te nemen naar het nieuwe tijdperk in de Formule 1. Ik voel me goed en ik kan verder bouwen op mijn successen uit 2021. Ik ben groot geworden bij McLaren en ik ben blij dat ik mijn contract heb verlengd. Ik kijk er naar uit wat we samen kunnen bereiken en ik zal heel hard werken om al mijn kansen te maximaliseren."

Ricciardo ziet mogelijkheden

Ricciardo hoopt weer op zijn oude niveau te kunnen komen, dat hij in zijn Red Bull-jaren en bij Renault zo nu en dan liet zien. het vorige seizoen ging het niet altijd even lekker namelijk. Hij hoopt met zijn ervaring voordeel te hebben op de rest. "Er is altijd spanning voorafgaand aan een nieuw seizoen, maar nu we nieuwe regels krijgen is dat nog erger dan normaal. Ik heb het al meerdere keren meegemaakt en ik heb het gevoel dat ik die ervaring kan gebruiken om me sneller aan te passen aan de nieuwe wagens, de nieuwe manieren van rijden en de nieuwe manier van racen. Deze nieuwe auto's zullen heel anders aanvoelen dan de vorige wagens die ik heb bestuurd, maar ik heb er vertrouwen in dat het zal zorgen voor spannendere races en meer kansen om vooraan te rijden." "Ik ga mijn tweede jaar in met McLaren en het voelt goed", vervolgt de meervoudig racewinnaar. "Als team hebben we in 2021 veel geleerd en dat zal ons helpen tijdens dit nieuwe avontuur. De overwinning in Monza was echt een hoogtepunt in mijn carrière, maar dat ligt nu in het verleden. Ik ga alles geven om in 2022 nog voor meer van dat soort momenten te zorgen", aldus de Australiër.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"