Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren dekt zich nu al in voor race in China

McLaren staat na vier races op een keurige derde plek in het constructeurskampioenschap. Maar voor de race in China zijn zowel Lando Norris als teambaas Andrea Stella niet heel erg positief gestemd over de kansen voor het team uit Woking.

Norris race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull en Ferrari staan momenteel op 1 en 2 in het constructeurskampioenschap en daarmee staan die teams al een straatlengte voor op nummer drie McLaren. Maar daarachter zal het nog spannend worden. Ook al heeft McLaren een aardige voorsprong op Mercedes en Aston Martin, dat kan zo als sneeuw voor de zon verdwijnen als het team uit Woking een paar mindere weekenden heeft.

En laten ze daar nu min of meer vanuit gaan op het Shanghai International Circuit. "Het is een tijdje geleden dat we in Shanghai hebben geracet, dus ik kijk ernaar uit om terug te keren", zo zegt Norris. "Het zal goed zijn om te zien wat we in dit sprintweekend kunnen doen. De verschillende sessies maken het voor iedereen interessanter. Dit is misschien geen circuit dat bij ons past, maar we zijn voorbereid om opnieuw ons uiterste best te doen."

'Niet het meest geschikt'

Daar waar Lando Norris slechts één Formule 1-race heeft gereden in China, is het voor Oscar Piastri zijn debuutrace op Chinese bodem. "Het Shanghai International Circuit is een gloednieuw circuit voor me. Omdat het het eerste sprintweekend van het seizoen is, is het heel belangrijk om die eerste training optimaal te benutten om vertrouwd te raken met het circuit. Ik heb in de simulator gereden, maar het is natuurlijk anders als je op het circuit rijdt", zo vertelt Piastri.

Volgens teambaas Andrea Stella geeft de extra race in China hoop op een goed resultaat. "Dat biedt misschien meer kansen op punten, maar het betekent ook dat we tijdens de eerste training ons uiterste best moeten doen om zoveel mogelijk data te verzamelen voor de race, vooral op een circuit waar we al vijf jaar niet meer hebben geracet."

Daarnaast ziet Stella de bui al een klein beetje hangen. "Van alle circuits waar we dit jaar tot nu toe hebben gereden, lijkt het erop dat het Shanghai International Circuit misschien niet het meest geschikt is voor onze auto en dat we te maken kunnen krijgen met onvoorspelbaar weer. Het gebrek aan data voor alle teams kan een aantal kansen en uitdagingen met zich meebrengen en we zullen hard werken om ervoor te zorgen dat we goed voorbereid zijn en in een positie verkeren om te profiteren van kansen die zich voordoen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez