© McLaren

Nieuwsoverzicht

McLaren dichtbij realisatie IndyCar-team voor 2019

05 aug. 2018 19:00 René Oudman 0 reacties
Het is niet de vraag of, maar wanneer McLaren deel gaat nemen in de IndyCar Series. Teambaas Zak Brown, zelf een Amerikaan, ziet zijn stal graag overzee racen en meent dat de keuze om in de IndyCar te stappen niet afhankelijk is van wat sterrijder Fernando Alonso gaat doen.

"We hebben inmiddels enkele processen afgerond en zijn nu in de fase aanbeland waarin keuzes gemaakt worden. Formule 1 blijft onze eerste prioriteit", laat Brown optekenen bij IndyStar. "Wij geloven er echter heilig in dat als we deelnemen in de IndyCars - en het is niet de vraag of, maar wanneer - we dat moeten doen met een competitief pakket. Ons merk moet sterker worden en we denken dat we dat kunnen doen."

Dat McLarens keuze om naar de Verenigde Staten te trekken van Fernando Alonso afhankelijk is, spreekt Brown tegen. "Fernando is, zoals we allemaal weten, zeer geïnteresseerd in de IndyCar Series. Zijn keuze staat echter los van onze keuze."

Met wie McLaren de IndyCars instapt, is nog onduidelijk. Het team van Andretti lijkt op poleposition te staan om een samenwerking met de Britse equipe aan te gaan, maar ook andere namen doen de ronde. Zo zou ook de stal van Bobby Rahal, Rahal Letterman Lanigan Racing, geïnteresseerd zijn om het avontuur aan te gaan met McLaren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen