Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

McLaren door het stof: verontschuldiging voor Norris en Ricciardo

Het was voor McLaren een zeer teleurstellende Grand Prix van Canada, met nul punten voor het team. Coureurs Daniel Ricciardo en Lando Norris krijgen een verontschuldiging van het team.

Norris Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Grand Prix van Canada is voor McLaren een race om snel te vergeten. Teambaas Andreas Seidl heeft Lando Norris en Daniel Ricciardo zijn excuses aangeboden na een kwalificatie waarbij het nog leek alsof er een puntenfinish in zat. Vanaf P9 (Ricciardo) en P14 (Norris) startten de coureurs de race, maar die verliep niet zo als gehoopt.

Vooral tijdens de pitstop ging het mis voor de Britse renstal. Een dubbele stop mislukte en er werd veel tijd verloren, al was dit lang niet het enige probleem gedurende het weekend. Het resultaat: Alpine én Alfa Romeo konden het gat in het constructeurskampioenschap dichten, waardoor de drie teams slechts 14 punten verwijderd zijn van elkaar, vechtend voor de vierde plaats.

"Het was een erg teleurstellende dag", moest Seidl dan ook toegeven. Het was de derde keer in het huidige Formule 1-seizoen dat beide coureurs buiten de punten finishten.

Seidl legt uit wat er fout ging bij McLaren

"Het was over het algemeen een zwaar weekend met een auto die snelheid tekort kwam, betrouwbaarheidsproblemen had en een operationeel probleem tegenkwam tijdens de dubbele pitstop onder de Virtual Safety Car", aldus Seidl, die stevig baalt voor het team.

"We moeten toegeven dat onze concurrenten het beter hebben gedaan en daardoor geen punten hebben verdiend dit weekend. We hebben Lando of Daniel niet het pakket gegeven wat zij verdienden, dus ze verdienen een verontschuldiging."

De volgende race op de F1-kalender, de GP van Groot-Brittannië, moet voor McLaren een nieuwe kans worden om terug te slaan. "We moeten dit gaan gebruiken als een mogelijkheid om te leren en sterker terug te komen tijdens onze thuisrace", aldus Seidl.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez