Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren door het stof: verontschuldiging voor Norris en Ricciardo

Het was voor McLaren een zeer teleurstellende Grand Prix van Canada, met nul punten voor het team. Coureurs Daniel Ricciardo en Lando Norris krijgen een verontschuldiging van het team.

De Grand Prix van Canada is voor McLaren een race om snel te vergeten. Teambaas Andreas Seidl heeft Lando Norris en Daniel Ricciardo zijn excuses aangeboden na een kwalificatie waarbij het nog leek alsof er een puntenfinish in zat. Vanaf P9 (Ricciardo) en P14 (Norris) startten de coureurs de race, maar die verliep niet zo als gehoopt. Vooral tijdens de pitstop ging het mis voor de Britse renstal. Een dubbele stop mislukte en er werd veel tijd verloren, al was dit lang niet het enige probleem gedurende het weekend. Het resultaat: Alpine én Alfa Romeo konden het gat in het constructeurskampioenschap dichten, waardoor de drie teams slechts 14 punten verwijderd zijn van elkaar, vechtend voor de vierde plaats. "Het was een erg teleurstellende dag", moest Seidl dan ook toegeven. Het was de derde keer in het huidige Formule 1-seizoen dat beide coureurs buiten de punten finishten.

Seidl legt uit wat er fout ging bij McLaren

"Het was over het algemeen een zwaar weekend met een auto die snelheid tekort kwam, betrouwbaarheidsproblemen had en een operationeel probleem tegenkwam tijdens de dubbele pitstop onder de Virtual Safety Car", aldus Seidl, die stevig baalt voor het team. "We moeten toegeven dat onze concurrenten het beter hebben gedaan en daardoor geen punten hebben verdiend dit weekend. We hebben Lando of Daniel niet het pakket gegeven wat zij verdienden, dus ze verdienen een verontschuldiging." De volgende race op de F1-kalender, de GP van Groot-Brittannië, moet voor McLaren een nieuwe kans worden om terug te slaan. "We moeten dit gaan gebruiken als een mogelijkheid om te leren en sterker terug te komen tijdens onze thuisrace", aldus Seidl.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije