Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren dreigt met vertrek uit de Formule 1

Als er dit jaar geen akkoord wordt bereikt over een eerlijkere Formule 1, dan heroverweegt McLaren serieus deelname aan de Formule 1.

"McLaren stelt twee voorwaarden om deel te nemen aan de Formule 1. De eerste is dat het financieel te verantwoorden moet zijn en de tweede is dat we competitief kunnen zijn. Als die vakjes niet worden aangevinkt, dan moeten we onze toekomst in de Formule 1 heroverwegen. In die situatie moeten we niet wille verkeren", zo stelt McLaren CEO Zak Brown in gesprek met The Observer .

Brown ziet in het het herverdelen van de inkomsten van de Formule 1 over de teams een goede stap naar meer financiële (en vanzelf ook sportieve) gelijkheid: "Het geld moet worden verdeeld aan de hand van de prestaties van de teams en niet aan de hand van historische waarde. Natuurlijk is iedereen het erover eens dat Ferrari een grote naam is in de sport, en dat mag ook erkend worden, maar niet op deze manier." Volgens Brown moet de Formule 1 toe naar een wereld waarin dominantie van één team tot het verleden behoort: "Dominantie in de Formule 1 is van alle tijden, maar hoe geweldig zou het zijn als teams niet langer meer vijf wereldtitels op rij zouden winnen, maar gewoon één per keer. Dat zou de Formule 1 geweldig maken." Brown twijfelt er niet aan dat de Formule 1 de juiste koers zal varen, met inbegrip van alle stijfkoppige teams: "Ik denk dat iedereen mee zal werken aan een eerlijkere sport. Natuurlijk zal het weleens knallen tussen de teams, maar dat hoort bij onderhandelen. Ik ben er echter van overtuigd dat de Formule 1 de juiste stappen zet op weg naar een meer competitieve klasse vanaf 2021."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'