Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

McLaren drukt Red Bull-geruchten over Norris de kop in: "Dit is de beste plek voor hem"

Lando Norris werd de afgelopen jaren veelvuldig in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Red Bull. Zak Brown, de CEO van McLaren, heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf van de talentvolle Brit.

Verstappen Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

CEO Zak Brown van McLaren heeft er alle vertrouwen in dat zijn team Lando Norris voor de toekomst kan behouden, ondanks de aanhoudende geruchten over een mogelijke overstap naar Red Bull als teamgenoot van zijn vriend Max Verstappen.

Norris debuteerde in 2019 in de Formule 1 bij McLaren en heeft momenteel een contract tot het einde van seizoen 2025. De Brit wordt echter vaak in verband gebracht met een toekomstig contract bij Red Bull. Teambaas Christian Horner van Red Bull verklaarde eind 2022 al dat hij "een paar keer" met Norris had gesproken over een contract.

Norris reed afgelopen seizoen aan de zijde van rookie Oscar Piastri bij McLaren en het duo hielp het team naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, ondanks een moeilijke start. Piastri's inspanningen zorgden ervoor dat zijn contract werd verlengd tot het einde van het seizoen 2026 en Brown heeft zijn zinnen nu gezet op het veiligstellen van Norris' toekomst bij McLaren.

"Ik denk dat we de beste line-up in de Formule 1 hebben", vertelt Brown aan Sky Sports. "We hebben nog een beetje tijd met beiden, maar Norris is zeker een hot item. We willen hem liever vroeger dan later vastleggen. Ik denk dat hij een goede keuze is", vindt Brown.

"Ik denk dat hij het erg naar zijn zin heeft bij McLaren. De droom is om samen races en het wereldkampioenschap te winnen. Ik denk dat Lando er helemaal klaar voor is om dat samen met ons te bereiken. Hij is een geweldige aanwinst voor het raceteam, dus er is geen enkel bedrag waarvoor we hem zouden willen inruilen."

Geld geen probleem

Red Bull beleefde vorig jaar een zeer dominant seizoen en won 21 van de 22 races. Norris deelt een hechte vriendschap met Verstappen en na de matige prestaties van Sergio Perez zijn er vraagtekens geplaatst bij het tweede stoeltje na het seizoen 2024, als het contract van Perez afloopt.

Ondanks de sterke positie van Red Bull, gelooft Brown niet dat het genoeg zou zijn om Norris over te halen om naar de wereldkampioenen te vertrekken. "Als je een auto hebt die vorig jaar 21 races heeft gewonnen, kun je moeilijk zeggen dat het geen opwindende auto is om in te rijden", zegt Brown.

"Maar het is meer dan alleen de auto, het is het traject, de omgeving, de familie. Lando's cultuur en wie hij is passen heel goed bij McLaren. Ik denk dat dit de beste plek voor hem is van alle andere negen teams, niet alleen Red Bull."

Brown voegt eraan toe dat de financiële kant van Norris' contract geen knelpunt zal zijn voor het team. "De middelen die we nu hebben zijn precies waar we moeten zijn. We zijn een winstgevend raceteam, wat geweldig is. We draaien op de limiet en de middelen zullen ons niet tegenhouden om alles te bereiken wat we nodig hebben, inclusief de coureurs."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"