Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

McLaren eert Senna voor altijd met bescheiden liverywijziging

McLaren rijdt vanaf de Grand Prix van Monaco van dit weekend met een kleine verandering van de livery van de MCL36. Het logo van Ayrton Senna wordt subtiel in het design verwerkt.

McLaren Senna logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Ayrton Senna is ontegenzeggelijk de grootste naam die ooit voor McLaren heeft gereden. Is het niet vanwege zijn status, dan wel vanwege de drie wereldtitels die hij met het team uit Woking won.

Om Senna te eren en in de gedachten te houden, rijdt McLaren vanaf de Grand Prix van Monaco met het logo van Senna op de auto's rond. Het logo is geplaatst op het bevestigingspunt van de halo. Het is subtiel, net zoals Williams tot en met vorig jaar het logo subtiel op de voorzijde van de bolides toonde. Williams stopte daarmee om Senna op andere manieren te gaan eren, in zeker zin neemt McLaren die fakkel nu over.

Wijziging voor altijd

McLaren-CEO Zak Brown licht toe: "Senna is en zal altijd een McLaren-legende zijn. Zijn optredens met McLaren, met als kroon op het werk zijn drie wereldtitels, bezorgden hem zijn status als één van de grootste aller tijden. Het voelt juist om zijn bijdrage aan de sport te eren waar ter wereld we ook racen."

Om daarmee te beginnen in Monaco is geen toeval: "Ik kan me geen betere plek voorstellen. Met zijn zes zeges in Monaco, meer dan welke andere coureur ooit voor elkaar kreeg, bewees hij dat zijn talenten en vaardigheden achter het stuur nauwelijks geëvenaard konden worden. Deze toevoeging aan onze auto's zal permanent zijn en is gedaan met toestemming van de familie Senna."

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17