© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren eist beperkte rol van Alonso bij Toyota

10 feb. 2018 12:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Veelvraat Fernando Alonso rijdt dit seizoen niet alleen alle Formule 1 races, ook rijdt de Spanjaard daarnaast alle races in het World Endurance Championship. Een unieke kans waar zijn Formule 1 werkgever McLaren toestemming voor heeft gegeven maar wel onder bepaalde voorwaarden.

Rol van Alonso bij Toyota aan banden gelegd door McLaren

McLaren teambaas Zak Brown laat tegenover onder meer Motorsport los wat de rol van zijn rijder precies inhoudt bij Toyota.

"Fernando rijdt alleen in de auto van Toyota. Hij doet vrijwel geen commerciële activiteiten of sponsorverplichtingen. Wij hebben hem uitgeleend aan Toyota en afgesproken dat hij voor hen mag rijden maar niet de hele wereld over gaat reizen voor commerciële doeleinden. We willen de reistijd zo kort mogelijk houden en geen tegenstrijdige sponsorbelangen. Fernando is in de eerste plaats een rijder van McLaren en een Formule 1 coureur."

In totaal verschijnt Alonso dus 26 keer aan de start van een race, 21 keer bij een Formule 1 race en 5 keer bij een WEC-race. Een zwaar programma maar volgens Brown is dit op het lijf van Alonso geschreven.

"Wat zou Fernando anders in de weekenden doen? Hij test dan niet met een F1-auto en zit ook niet in de simulator. Hij had dan ongetwijfeld gekart of gegolfd. Nu stapt hij in een WEC-auto, hij wil zijn vrije tijd gewoon het liefst in racewagens doorbrengen."

"Fernando weet waar hij aan begint en is ongelofelijk goed voorbereid. Als hij zelf had gedacht dat hij het niet op hoogste niveau zou kunnen, dan had hij het vast ook niet gedaan, denk ik."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen