© McLaren

Nieuwsoverzicht

McLaren eist meer van Stoffel Vandoorne

10 aug. 2018 15:10 Ruud Dimmers 3 reacties
Het Formule 1-seizoen 2018 verloopt voor Stoffel Vandoorne teleurstellend. Als enige coureur wist hij zich in twaalf races niet voor zijn teamgenoot te kwalificeren, en ook in de WK-stand staat de Belg ruim achter Alonso.

"Ik wil niet zeggen dat we teleurgesteld zijn in Stoffel, maar we zouden graag zien dat hij zijn teamgenoot vaker zou verslaan", laat McLaren-teambaas Zak Brown aan Autosport weten.

"Het liefste zie je dat de coureurs echt aan elkaar gewaagd zijn en elkaar om de beurt verslaan. Dat is hem nog niet gelukt op een reguliere basis, maar we zijn niet teleurgesteld in Vandoorne."

"Vorig jaar was het een zeer lastig jaar voor ons en dit jaar hebben wij hem geen goede auto gegeven. Met Fernando's talent en ervaring is het voor hem makkelijker om daar mee om te gaan."

Daarbij komt ook dat Alonso de duidelijke nummer één positie binnen het team heeft. De Spanjaard krijgt altijd als eerste de beschikking over nieuwe onderdelen op zijn MCL33.

De McLaren-teambaas geeft het vertrouwen in Vandoorne dan ook niet op: "We vinden dat Stoffel een puike prestatie heeft geleverd, maar we willen graag dat hij Alonso vaker weet te verslaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen