Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren en Coca-Cola tevreden over resultaat korte sponsorovereenkomst

In de laatste Grands Prix van 2018 was een wel heel bekend beeldmerk zichtbaar op de wagens van McLaren. Voor een korte periode besloot het grote Coca-Cola de handen ineen te slaan met de stal uit Woking. Teambaas Zak Brown hintte er meteen op bezig te zijn met een deal voor op lange termijn

De Amerikaanse marketinggoeroe Brown werkte sinds zijn aantreden, eind 2016, al hard om sponsoren te werven. Mondjesmaat slaagt dat plan: de McLaren staat nog allerminst volgeplakt met stickers van bedrijven, maar er zit schot in de zaak.

"In de laatste wedstrijden van het jaar hebben we een uitstekende deal gehad met Coca-Cola", liet Brown weten. "Dat was niet alleen gunstig voor ons, maar dat heeft ook zijn vruchten afgeworpen voor hen. Vooralsnog is het denk ik niet gepast om meer informatie prijs te geven over de impact van de kortdurende sponsorovereenkomst, maar wat ik wel kan zeggen is dat Coca-Cola zeer tevreden was. We hebben feedback gekregen waaruit blijkt dat het een waardevolle samenwerking was." De kans dat McLaren ook in 2019 met de logo's van Coca-Cola op haar bolides rondrijdt, lijkt aanwezig. Brown wil logischerwijs niet verder ingaan op de materie, maar wijst erop dat beide partijen tevreden zijn met de resultaten tot dusver. In 2019 zal McLaren met een nieuw rijdersduo aantreden: waar Fernando Alonso de Formule 1 (tijdelijk?) heeft verlaten en Stoffel Vandoorne de deur is gewezen, daar mogen Carlos Sainz en Lando Norris hun opwachting maken in het volgende seizoen. Sainz komt over van Renault, Norris is een debutant in de koningsklasse. De 19-jarige Brit werd in 2018 tweede in het Formule 2-kampioenschap.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi