McLaren en Renault breken nachtklok vanwege olieperikelen

05 okt. 2018 02:45 René Oudman 0 reacties
Het had wat voeten in de aarde, maar de rijders van McLaren en die van Renault kunnen van start tijdens de vrije trainingen op de vrijdag in Japan.

Olieleverancier Castrol werd gisteren (donderdag) in Tokio tegengehouden bij de douane, nadat zij haar motorolie laat in de week had laten verschepen naar Japan.

Zo bestond het gevaar dat zowel McLaren als Renault, die gebruik maken van de motorolie van Castrol, geen zwart goud voorhanden hadden op de openingsdag van de Japanse Grand Prix. De olie is donderdagavond alsnog aangekomen op het circuit en ondanks dat McLaren én Renault de nachtklok hebben moeten breken, kunnen zij beiden deelnemen aan de vrije trainingen.

Overigens zijn beide teams er met een waarschuwing van af gekomen. Renault had dit seizoen nog niet eerder de nachtklok gebroken, voor McLaren is het de tweede keer. Het reglement zegt dat een Formule 1-team tweemaal per jaar de nachtklok mag breken. De nachtklok loopt van donderdagavond 23.00 uur tot en met vrijdagochtend 7.00 uur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen