Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'F1-teams staan voor Lando Norris in de rij'

Niet alleen Toro Rosso klopte bij McLaren op de deur voor Lando Norris. Daarnaast waren er nog twee andere teams geïnteresseerd in de diensten van het jonge talent. Dat laat McLaren-teambaas Zak Brown weten.

Toro Rosso heeft pogingen gedaan Lando Norris bij McLaren los te weken om hem in te zetten als de vervanger van Brendon Hartley. McLaren gaf aan dat Norris niet te koop was en naar nu blijkt niet voor het eerst. "We zijn door meer dan één team benaderd" , zo onthult teambaas Zak Brown in gesprek met Autosport.com . "We hebben drie aanbiedingen gehad, alle drie verschillend van aard. Die aanbiedingen kwam voornamelijk dit jaar, maar we willen dat hij zich volledig focust op zijn taken in de Formule 2."

Brown geeft aan dat McLaren elk bod met interesse bekijkt, maar dat het belang van zowel Lando Norris als McLaren zelf bij de diverse overwegingen voorop staat: "Tot nu was het in alle gevallen zo dat we Lando aan een ander team zouden verliezen en daarover valt niet te onderhandelen. Wij zien het niet zitten om Lando op te leiden voor een ander team." Ook een huurovereenkomst met een ander team lijkt onwaarschijnlijk, zo meldt Brown tot slot: "Net zoals wij Lando niet willen opleiden voor een ander team, wil een ander team hem niet opleiden voor ons."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'