Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'McLaren faalt gigantisch in 2018'

Het F1-team van McLaren presteert dit seizoen matig en is ver verwijderd van de gedroomde podiumplaatsen en zeges. Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve vindt dat het Britse team moet stoppen met het zoeken naar excuses.

Na zeven Grand Prixs heeft McLaren 40 punten gescoord, wat een flinke sprong is ten opzichte van een jaar eerder. Het matcht echter totaal niet bij de ambities van het Formule 1-team. Voor aanvang van het seizoen hoopten Alonso en Vandoorne het Red Bull moeilijk te kunnen maken, maar in praktijk komt het team minimaal één seconde per ronde tekort. Jacques Villeneuve vindt dat er geen excuses meer zijn voor het team, zo laat hij aan Sky Sports weten. " Het gaat gewoon niet goed met McLaren. Allereerst hebben ze geen titelsponsor en daarnaast is het chassis niet op topniveau. In Monaco wilden ze presteren, maar waren ze anderhalve seconde per ronde langzamer dan Red Bull."

De afgelopen drie seizoenen kreeg motorleverancier Honda de schuld van de slechte performance. Een wissel naar Renault zou ervoor moeten zorgen dat McLaren terugkeerde in de top. Van de drie door Renault aangedreven teams scoort McLaren het slechtste. "Ze moeten wakker worden bij McLaren. De afgelopen jaren klaagden ze steeds over hun motor en de samenwerking met Honda. Nu hebben ze een prima motor en nu roepen ze dat ze langer de tijd nodig hebben. Het wordt tijd dat ze stoppen met het zoeken naar excuses."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden