Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren faalt tijdens kwalificatie GP Bahrein

McLaren tast na de kwalificatie volledig in het duister over het hoe en waarom van de slechte kwalificatie. Beide rijders strandden in Q2.

"Dit kwam na de goede derde vrije training als een complete verrassing" , zo laat McLaren-kopstuk Eric Boullier direct na de kwalificatie weten in gesprek met Sky Sports F1 . "We moet de oorzaak hiervan grondig onderzoeken. In de laatste ronde vond Fernando Alonso eindelijk snelheid in de tweede en derde sector, maar dat kwam te laat. We moeten achterhalen waar het gebrek aan snelheid mee te maken had."

Fernando Alonso legde uiteindelijk beslag op de dertiende startplaats, terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne zich tevreden moest stellen met de veertiende plaats. Vorig jaar had McLaren het in Bahrein ook moeilijk en dus vermoed Boullier een verband: "Ook dat zullen we onderzoeken" , zo bevestigt de Fransman. " "We zullen daarbij ook de mensen op onze thuisbasis in Woking raadplegen, want we tasten met zijn allen in het duister over het hoe en waarom van onze matige kwalificatie."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"