Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren gaat voor podiumplaatsen in 2018

Nog drie moeizame races wacht het team van McLaren. Dan komt er een einde aan de samenwerking met Honda en stapt McLaren over naar Renault. De verwachtingen voor het nieuwe Formule 1 seizoen zijn dan ook hoog gespannen.

Ook tijdens de afgelopen Formule 1 race in Amerika was het weer raak voor McLaren. Vandoorne kreeg een gridstraf en startte zodoende achterin terwijl Alonso zijn race moest staken met een haperende motor. Ook in Mexico volgen er misschien weer gridstraffen. Teambaas Zak Brown geeft dan ook toe dat hij snakt naar het einde van dit seizoen en zich verheugt op 2018. In gesprek met Auto Motor und Sport zegt hij het volgende over de nieuwe motorendeal van McLaren. "Het voelt een beetje als een eerste date. We beschikken straks over een motor waar we weer competitief mee kunnen zijn."

Het nieuwe Formule 1 seizoen wordt dan ook het uur van de waarheid voor de renstal van Alonso en Vandoorne. Vooral omdat McLaren zelf altijd roept dat het chassis één van de besten van het veld is. Toch tempert teambaas Brown de al te hoge verwachtingen van de fans alvast. "We hopen in 2018 op podiumplaatsen. Natuurlijk zullen we teleurgesteld zijn als we dan vierde worden in de race. Aan de andere kant, een vierde plek is ons beste resultaat sinds jaren. Of we volgend jaar al kunnen strijden voor de wereldtitel? Ik denk dat we de lat dan te hoog leggen." De laatste podiumplaats voor een McLaren-coureur dateert alweer van maart 2014. Destijds stonden Kevin Magnussen en Jenson Button op het podium bij de GP van Australië.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"