© McLaren f1

Nieuwsoverzicht

McLaren gaat voor podiumplaatsen in 2018

26 okt. 2017 14:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Nog drie moeizame races wacht het team van McLaren. Dan komt er een einde aan de samenwerking met Honda en stapt McLaren over naar Renault. De verwachtingen voor het nieuwe Formule 1 seizoen zijn dan ook hoog gespannen.

McLaren verwacht geen rol te spelen in de titelstrijd in 2018

Ook tijdens de afgelopen Formule 1 race in Amerika was het weer raak voor McLaren. Vandoorne kreeg een gridstraf en startte zodoende achterin terwijl Alonso zijn race moest staken met een haperende motor. Ook in Mexico volgen er misschien weer gridstraffen.

Teambaas Zak Brown geeft dan ook toe dat hij snakt naar het einde van dit seizoen en zich verheugt op 2018. In gesprek met Auto Motor und Sport zegt hij het volgende over de nieuwe motorendeal van McLaren.

"Het voelt een beetje als een eerste date. We beschikken straks over een motor waar we weer competitief mee kunnen zijn."

Het nieuwe Formule 1 seizoen wordt dan ook het uur van de waarheid voor de renstal van Alonso en Vandoorne. Vooral omdat McLaren zelf altijd roept dat het chassis één van de besten van het veld is.

Toch tempert teambaas Brown de al te hoge verwachtingen van de fans alvast.

"We hopen in 2018 op podiumplaatsen. Natuurlijk zullen we teleurgesteld zijn als we dan vierde worden in de race. Aan de andere kant, een vierde plek is ons beste resultaat sinds jaren. Of we volgend jaar al kunnen strijden voor de wereldtitel? Ik denk dat we de lat dan te hoog leggen."

De laatste podiumplaats voor een McLaren-coureur dateert alweer van maart 2014. Destijds stonden Kevin Magnussen en Jenson Button op het podium bij de GP van Australië.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen