© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren geeft Formule 1 seizoen een 1

14 dec. 2017 07:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Het afgelopen Formule 1 seizoen kon voor het team van McLaren niet snel genoeg voorbij gaan. Haperende motoren, coureurs die niet eens konden starten én continu voorbij gereden worden op het rechte stuk. Alles kwam voorbij in 2017.

McLaren ziet nieuwe Formule 1 seizoen met vertrouwen tegemoet

Op de vraag van Auto Motor und Sport hoe McLaren het afgelopen seizoen zou beoordelen, windt teambaas Brown er dan ook geen doekjes om.

"Als je puur naar de resultaten kijkt, dan kan ik onszelf niet meer geven dan een één. We werden slechts negende in het klassement..."

Ondanks de teleurstellende resultaten is Brown onder de indruk van de veerkracht van het team en zijn coureurs.

"Iedere race gaven ze weer alles. Dat zit ook in het DNA van dit team en is ook de reden waarom ze al zo vaak wereldkampioen zijn geworden. Natuurlijk realiseerden we ons ook dat elke ontwikkeling in het afgelopen seizoen ons gaat helpen in het nieuwe jaar. "

In het nieuwe seizoen werkt McLaren voor het eerst samen met motorleverancier Renault. Ook Renault blonk in 2017 niet altijd uit in betrouwbaarheid, toch maakt Brown zich geen zorgen over een herhaling van de situatie met Honda.

"Met elke motorleverancier hou je dit soort risico's, daar maken we ons geen zorgen om. Als je de limiet opzoekt, dan moet je dit soort risico's accepteren."

De teambaas laat vervolgens nog weten vertrouwen te putten uit de overwinning van Max Verstappen in Mexico.

"Het positieve voor Renault was natuurlijk de dominante zege van Max Verstappen in Mexico. Renault kent de problemen en weet ook wat ze er aan moeten doen. Het is een goede ontwikkeling dat ze er nu al volop aan werken en niet pas aan het begin van het nieuwe jaar."

"Daarnaast beschikken we zelf over een goede auto en drie hele goede coureurs. Iedereen binnen het team is hongerig, dus wat mij betreft mag het nieuwe seizoen morgen al wel beginnen!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen