© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren geeft ontwikkeling 2018-auto nog niet op

12 jun. 2018 10:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Je zou zo vroeg in het seizoen al kunnen spreken van een verloren seizoen voor McLaren. Toch wil het illustere team zich blijven focussen op de ontwikkeling van de 2018-auto, in plaats van vol in te zetten op de auto voor volgend jaar.

'We kunnen Alonso en Vandoorne een winnende auto geven'

Natuurlijk maakt McLaren ten opzichte van vorig jaar enorme stappen, maar ze blijven nog ver uit de buurt van de torenhoge verwachtingen die ze zelf hadden. Het is voor McLaren geen reden om de ontwikkeling van de MCL33 stil te leggen en de focus volledig te verleggen naar 2019.

"Het loont de moeite om de huidige auto tot en met Abu Dhabi te blijven doorontwikkelen. We moeten begrijpen waarom we met deze auto niet het maximale potentieel weten te benutten om herhaling volgend jaar te voorkomen", aldus Mclaren F1-teambaas Eric Boullier.

"Daarnaast denk ik dat we nog tijd hebben om onze problemen dit seizoen te boven te komen", vervolgt de Fransman, die in het gebrek aan grip op lage snelheid de grootste uitdaging ziet.

"Om dat te compenseren moeten we meer vleugel zetten, maar dat natuurlijk weer ten koste van onze snelheid op de rechte stukken."

Boullier zegt tot slot het volste vertrouwen te hebben in het technische team van McLaren: "We hebben op dit moment enorm talentvolle mensen werken bij McLaren en ik ben ervan overtuigd dat zij Alonso en Vandoorne vroeg of laat een winnende auto kunnen geven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen