Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren geeft ontwikkeling 2018-auto nog niet op

Je zou zo vroeg in het seizoen al kunnen spreken van een verloren seizoen voor McLaren. Toch wil het illustere team zich blijven focussen op de ontwikkeling van de 2018-auto, in plaats van vol in te zetten op de auto voor volgend jaar.

Natuurlijk maakt McLaren ten opzichte van vorig jaar enorme stappen, maar ze blijven nog ver uit de buurt van de torenhoge verwachtingen die ze zelf hadden. Het is voor McLaren geen reden om de ontwikkeling van de MCL33 stil te leggen en de focus volledig te verleggen naar 2019. "Het loont de moeite om de huidige auto tot en met Abu Dhabi te blijven doorontwikkelen. We moeten begrijpen waarom we met deze auto niet het maximale potentieel weten te benutten om herhaling volgend jaar te voorkomen" , aldus Mclaren F1-teambaas Eric Boullier.

"Daarnaast denk ik dat we nog tijd hebben om onze problemen dit seizoen te boven te komen" , vervolgt de Fransman, die in het gebrek aan grip op lage snelheid de grootste uitdaging ziet. "Om dat te compenseren moeten we meer vleugel zetten, maar dat natuurlijk weer ten koste van onze snelheid op de rechte stukken." Boullier zegt tot slot het volste vertrouwen te hebben in het technische team van McLaren: "We hebben op dit moment enorm talentvolle mensen werken bij McLaren en ik ben ervan overtuigd dat zij Alonso en Vandoorne vroeg of laat een winnende auto kunnen geven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi