Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Geen Formule 1 stoeltje aan De Vries toegezegd'

McLaren-topman Zak Brown ontkent dat Nyck de Vries bij winst van het F2-kampioenschap verzekerd is van een Formule 1-contract.

Hiermee reageert Zak Brown op de uitspraken die Nyck de Vries deed bij het F1-café van Ziggo Sport. De Vries beweerde daar dat hij Formule 1 gaat rijden bij McLaren indien hij kampioen wordt in zijn huidige raceklasse, de Formule 2. Volgens de Vries is dat contractueel vastgelegd, maar Brown ontkent dat. Brown spreekt tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein uit dat hij de Nederlander een goede coureur vindt: " De Vries is heel goed, maar dat wil niet zeggen dat hij contractueel een zitje bij McLaren kan verdienen."

"Niemand heeft contractueel een toezegging, dus ook de Vries niet. McLaren probeert altijd de twee best mogelijke coureurs in de auto te hebben." Wat er wel in het contract van de Vries staat, wil Brown niet op in gaan: "Daar ga ik niet op in. Het enige wat ik kan vertellen is dat er geen enkele coureur al een toezegging heeft voor volgend seizoen, ongeacht zijn resultaten." In 2018 komen Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso uit voor het F1-team van McLaren. In de F2 zien we Lando Norris en Nyck de Vries terug, waarbij één van beide coureurs kanshebber is voor een F1-contract in 2019.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"