Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

McLaren herinnert Piastri aan 'investering' in kwestie rond teamorders

Als Oscar Piastri teamgenoot Lando Norris helpt om het kampioenschap dit jaar te winnen, dan ziet het team dat als een investering in zijn eigen toekomst bij McLaren.

Norris Piastri Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is de naaste belager van Max Verstappen in de strijd om de rijderstitel. De Brit heeft 62 punten achterstand op Verstappen met nog acht races te gaan. McLaren heeft de momenteel snelste auto op de grid, terwijl Red Bull worstelt om snelheid en vorm te vinden. Tijdens de recente GP van Italië startte Norris vanaf pole met Piastri als tweede en Verstappen als zevende. Maar Piastri haalde Norris in ronde 1 al in, bij bocht 4. Het duo eindigde uiteindelijk als tweede en derde achter winnaar Charles Leclerc.

Verstappen eindigde als zesde en pakte acht punten, terwijl Norris slechts acht punten van de grote achterstand afsnoepte, op een dag waarop hij er veel meer in had kunnen lopen, als hij de overwinning had kunnen pakken. In de nasleep van de race gaf McLaren-teambaas Andrea Stella aan dat Norris de voorkeur zou krijgen van McLaren in de resterende races als het gaat om de titelstrijd. De Italiaan is van mening dat een kampioenschap van Norris ook gunstig zou zijn voor de carrière van Piastri.

"Ik denk dat als de dingen die we tegen Oscar zeggen verstandig zijn en volgens de principes van eerlijkheid. Want als je je teamgenoot steunt bij het winnen van het kampioenschap, is dat een grote stimulans", zegt Stella als hem door RacingNews365 wordt gevraagd hoe de Australiër zou reageren op de opdracht om teamorders op te volgen.

"Het is een voordeel, een grote stimulans voor het hele team, zelfs als hij de andere coureur is, want we mogen niet vergeten dat Oscar midden in zijn tweede seizoen in de Formule 1 zit. De toekomst is voor Oscar en hij moet ervoor zorgen dat wanneer het de tijd is om te steunen, de steun die hij aan het team of aan Lando geeft, een investering is."

Hoe gaat McLaren verder racen?

Als gevolg van de inhaalactie van Piastri op Norris in Monza kon Leclerc ook aan Norris voorbijgaan voor de tweede plaats. Maar zelfs als dit niet was gebeurd en Norris nog steeds tweede lag in Monza, gaf Stella aan dat het team Norris Piastri misschien ook niet had laten passeren om de leiding weer over te nemen.

"Ik wil hier niet specifiek op in gaan, want uiteindelijk zijn de manier waarop je racet, de gesprekken en afspraken die je hebt met je coureurs, onderdeel van je eigen strategie", zegt hij. "We willen open zijn, we willen transparant zijn, we willen iedereen inzicht geven in wat er gaande is, maar we willen een bepaalde mate van vertrouwelijkheid voor onszelf behouden."

"Ik denk dat ik genoeg heb verteld over de manier waarop deze regels tot stand komen, want we willen de integriteit en eerlijkheid behouden in de manier waarop we racen. We willen ons gezond verstand gebruiken, maar tegelijkertijd willen we zeker eerste worden in beide wereldkampioenschappen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld