Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

McLaren het volgende team dat bij Red Bull afkijkt voor nieuwe updates

De McLaren MCL36 krijgt dit weekend een update waarmee men het pad volgt van Red Bull. Het is niet de eerste keer dat een team de aanstaande kampioenen achterna gaat.

Norris Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull stevenen af op de Formule 1-titels en zijn dit jaar de te kloppen partijen in de Formule 1. Dat heeft ook de concurrentie door.

Eerder kwam Aston Martin in Spanje al met een B-versie van haar AMR22, die verdacht veel leek op de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. De grote update die het Williams-team later in het seizoen in Silverstone doorvoerde, was duidelijk ook geïnspireerd door de wagen geproduceerd in Milton Keynes.

In Singapore voegt McLaren zich daarbij, want de nieuwe sidepods zijn geheel in de stijl van Red Bull. Het lijkt erop dat dit raceweekend alleen Lando Norris met de update zal rijden, want op de wagen van Daniel Ricciardo zijn ze op donderdag niet terug te zien en zien we de oude configuratie.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts
			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

McLaren gaat net als Red Bull voor een sidepod die verder naar de achterkant naar beneden afloopt en aan de voorkant zien we een klein plateautje voor de inlet, vergelijkbaar met het principe dat we zien bij de RB18, waarmee Verstappen dit weekend de titel binnen kan hallen.

Het is geen 100% kopie, aangezien dat natuurlijk onmogelijk is met de verschillende chassis en motoren, maar de invloeden van de Red Bull-bolide komen duidelijk naar voren, zoals op de foto's hierboven is te zien.

Hieronder zien we het bovenaanzicht van de McLaren-bolide aan het begin van het seizoen en voorafgaand aan de GP van Singapore. Het is duidelijk te zien dat de sidepods veel zijn veranderd. Daarna zie je hoe de sidepods van Red Bull en McLaren er momenteel uit zien. Spot jij de gelijkenissen?

			© McLaren
	© McLaren
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPB
	© XPB

Andere teams nemen ook updates mee

Mogelijk is het Grand Prix-weekend in Singapore het laatste raceweekend dit jaar waar we van veel teams tegelijk een update zullen zien. Zo komt Alpine met een gloednieuwe vloer, vertelt technisch directeur Pat Fry. "Beide coureurs rijden dit weekend met een nieuwe vloer, die we ook in Japan zullen gebruiken. Op het oog ziet het er niet heel anders uit dan de vorige versie, maar de meeste ontwikkelingen zitten aan de onderkant."

"Het zou moeten zorgen voor een redelijke stap vooruit", denkt hij. "De afgelopen races is dat ons al gelukt en alle updates werken tot op heden naar behoren. We hebben nog enkele upgrades die er aan komen, alvorens we eind oktober rond de GP van de Verenigde Staten wat gas terug zullen nemen. Iedereen in de fabriek heeft het deze periode heel goed gedaan en alle deadlines gehaald. Petje af allemaal voor jullie harde werk", aldus het technische kopstuk.

Nieuwe AlphaTauri-voorvleugel

Op vrijdag brengen de teams pas officieel naar buiten wat hun updates dit weekend zijn, want dan moeten ze dit verplicht doorgeven aan de FIA, dat een lijst publiceert. In de paddock is het ook al opgevallen dat AlphaTauri met een nieuwe voorvleugel is afgereisd naar Zuidoost-Azië. Er zullen ongetwijfeld nog meer updates zijn, maar zeker weten we dit pas op vrijdag.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'