Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren hoopt op deal tussen Toro Rosso en Honda

Het Formule 1 seizoen van 2017 begint aan een kritieke fase. Niet alleen wordt de titelstrijd binnen nu en acht races bepaald, ook wordt dan eindelijk duidelijk of er een einde komt aan het driejarige huwelijk tussen McLaren en motorleverancier Honda.

Ook tijdens de afgelopen Formule 1 race in België werd pijnlijk duidelijk dat de krachtbron van de Japanse motorleverancier tekort schiet. Fernando Alonso had een wereldstart en zag zichzelf in de beginfase terug op plek zeven. Vervolgens werd de Spanjaard aan alle kanten voorbij gesuisd waarna hij de race al vrij snel moest staken of voor gezien hield. Na afloop sprak Alonso dan ook duidelijke taal. Een toekomst bij McLaren is alleen mogelijk indien er in 2018 een andere krachtbron dan een Honda motor in zijn auto ligt. Voor McLaren begint de tijd echter te dringen en zijn de opties schaars. Zowel Mercedes als Ferrari hebben al aangegeven geen interesse te hebben om McLaren te voorzien van motoren. De enige optie die dan overblijft, is Renault. Echter, Renault levert op dit moment al aan drie teams motoren. Naast het eigen fabrieksteam met Hülkenberg en Palmer rijden ook Red Bull en Toro Rosso met een krachtbron van de Franse motorleverancier.

Teambaas Abiteboul liet namens Renault al weten dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd met McLaren maar stelt hierbij ook duidelijk een kanttekening. "Je kunt er niet van uitgaan dat als je meer dan drie teams van motoren voorziet dat de kwaliteit dan hetzelfde blijft. Dat gaat hoe dan ook ten koste van de kwaliteit." Een optie is dan ook dat Renault een klantenteam gaat afstoten zodat McLaren gebruik kan maken van de motoren van Renault. Het meest voor de hand liggende is dan dat Toro Rosso in 2018 met een andere krachtbron gaat rijden. Onlangs waren er al gesprekken tussen Toro Rosso en Honda maar deze liepen vooralsnog op niks uit. McLaren hoopt in ieder geval nog steeds dat er een akkoord komt tussen Toro Rosso en Honda zodat zijzelf kunnen overstappen naar Renault. Volgens teambaas Horner heeft een deal tussen Toro Rosso en Honda geen gevolgen voor Red Bull. "Het maakt voor Red Bull niet uit met welke motor Toro Rosso rijdt. Het heeft alleen effect op de synergie maar dat is echter vrij gering. We willen echter wel snel weten waar we aan toe zijn en welk scenario het wordt," aldus Horner.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden