Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren in shock door slechte eigenschap F1-bolide: "Dat blijft ons verbazen"

Lando Norris kijkt eigenlijk vrij positief terug op het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Australië, maar van één aspect blijft het team toch vreemd opkijken.

Lando Norris kwam als zesde over de meet in de Formule 1 Grand Prix van Australië. Hij kijkt terug op een goede race, waarin hij positief verrast was door de algehele pace van de McLaren. Maar één ding blijft ronduit beroerd aan de MCL60. "Ik kon zowaar mensen inhalen, wat nog een enorme onderneming was, omdat onze rechtelijnsnelheid zo beroerd is", zo legt hij uit ten overstaan van onder andere RacingNews35 . De tool die inhalen moet bevorderen, DRS, werkt McLaren welhaast tegen.

"Dat gaat nog even duren"

"Het niet hebben van DRS zou ons helpen. We zijn nog altijd in shock over het slecht we zijn mét DRS en met hoeveel drag we te maken hebben als we de DRS open klappen. Wij winnen met DRS misschien een paar kilometer per uur aan snelheid, terwijl andere zo'n 10 à 15 km/uur extra pakken." "In dat opzicht spelen wij een ander spelletje en het maakt dat onze zaterdagen erg zwak zijn, zeker op een circuit (zoals Albert Park, red.) waar er vier DRS-zones zijn. Maar we snappen wat het probleem is en volgens mij wordt er hard aan gewerkt om het te verbeteren, ook al zal dat waarschijnlijk even duren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"