© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren is overtuigd: 'Alonso blijft bij ons in 2018'

23 sep. 2017 12:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Na een moeizame huwelijk van slechts drie jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen McLaren en Honda. Hierdoor ligt ook de weg voor Fernando Alonso open om zijn contract met McLaren te verlengen. Zijn teambaas Boullier is er dan ook van overtuigd dat de Spanjaard blijft.

McLaren doet er alles aan om Alonso te behouden

Nu McLaren eindelijk bekend heeft gemaakt dat ze overstappen naar Renault, is het wachten op de aankondiging van Alonso. De Spanjaard wil in 2018 weer vooraan mee strijden maar heeft buiten McLaren niet veel opties. Iedereen acht de kans dan ook vrij groot dat Alonso bijtekent bij zijn huidige werkgever. Ook teambaas Boullier weet dit zeker.

"Fernando wil blijven. Dat zie je terug in zijn lichaamstaal en blijkt ook uit alles wat hij zegt. Op dit moment is teameigenaar Zak Brown druk bezig om de laatste marketingzaken op orde te maken."

"Fernando roept al een tijdje dat hij alleen geïnteresseerd is in een competitieve auto. We zijn dan ook erg blij dat onze aandeelhouders uit sportieve overwegingen hebben gekozen voor een nieuwe motorleverancier."

Volgens Boullier moet de overstap naar Renault zijn team weer naar voren brengen.

"Het zit in het DNA van McLaren om competitief te zijn. McLaren heeft altijd bij de topteams gehoord en daar horen we nog steeds thuis. We weten dat ons chassis goed is. Met een competitieve motor kunnen we de top 3 weer bereiken. Deze beslissing is gemaakt zonder dat Fernando hierin een rol heeft gespeeld."

"Maar het is inderdaad wel zo dat je niet alleen een competitieve motor nodig hebt, maar ook een goede coureur. Dan komt inderdaad Alonso in beeld. We hebben natuurlijk eerst datgene gedaan wat goed is voor McLaren maar het pakket draait ook zeker om de rijder."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen