© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

'Keuze Ricciardo ging tussen McLaren en Renault'

04 aug. 2018 14:50 Wanda Bisschop 3 reacties
Daniel Ricciardo verraste vriend en vijand door over te stappen van Red Bull naar Renault. Een sprong in het diepe voor de inmiddels 29-jarige Australiër die nooit een geheim van zijn ambities heeft gemaakt. Dat is volgens Zak Brown ook de reden dat het McLaren niet is gelukt om Ricciardo binnen te halen.

"We hebben een paar keer met Daniel gesproken en zijn enorm fan van hem. Hij is een geweldige gast en een ontzettend goede coureur," aldus Brown in gesprek met Speedweek.

"Hoe dicht we bij een deal met Daniel zaten, kan ik niet zeggen. Daar heeft alleen Daniel het antwoord op. Ik denk dat Daniel toe was aan een nieuwe uitdaging en dat het uiteindelijk ging tussen ons en Renault. Ik denk alleen wel dat we meer kans hadden gemaakt als we competitiever waren geweest."

Door het plotselinge vertrek van Ricciardo is de stoelendans in de Formule 1 pas echt goed op gang gekomen. Brown verwacht in ieder geval niet dat zijn pupil Alonso nu naar Red Bull vertrekt.

"Natuurlijk heeft deze wissel invloed op de plannen van sommige teams maar wij gaan gewoon verder op de ingeslagen weg. Red Bull is een geweldig team maar ik denk dat Fernando precies weet wat hij wil. Zeg nooit nooit natuurlijk maar ik denk niet dat de beslissing van Daniel van invloed is op de keuze van Fernando."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen