Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

'McLaren komt volledig in Bahreinse handen'

McLaren zou volledig in Bahreinse handen komen. Het bedrijf Mumtalakat, dat al een deel van het automerk bezit, staat op het punt om een nieuwe deal te sluiten met de aandeelhouders.

Norris Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de nieuwe deal zou Mumtalakat McLaren volledig overnemen, meldt Sky News. Het Bahreinse bedrijf, dat als staatsinvesteringsfonds fungeert, staat op het punt om een nieuwe deal te sluiten met de overige aandeelhouders en zo meer vermogen in het team te steken.

Het contract zou verder ook economische rechten bevatten om van mogelijke 'liquiditeitsgebeurtenissen' te profiteren. Dat doelt op een mogelijke beursgang van McLaren, al wordt het niet geclassificeerd als aandelen. De deal zou later deze week aangekondigd kunnen worden.

McLaren, waar Lando Norris en Oscar Piastri actief zijn als coureurs, ziet zo nieuwe contracten ontstaan over ongeveer twintig procent van het vermogen. McLaren Racing, de autosporttak waar het Formule 1-team onder valt, blijft wel met externe aandeelhouders werken. De deal zou het vertrouwen van Mumtalakat uitstralen, ook als het gaat over de gewilde ommekeer in de Formule 1.

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"