Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren maakt als vierde team datum presentatie bekend

In navolging van Ferrari, Force India/Racing Point en Renault heeft nu ook het team van McLaren de datum van haar teampresentatie bekendgemaakt. De nieuwe MCL34, die bestuurd zal worden door Carlos Sainz en Lando Norris, wordt op donderdag 14 februari onthuld.

Daarmee bezet McLaren voorlopig de derde plaats van teams die hun nieuwe wagen presenteren: twee dagen voor de MCL34 wordt getoond, zal het team van Renault haar wagen onthullen. Een dag later volgt Racing Point/Force India, een dag na McLaren zal ook de nieuwe Ferrari aan de wereld worden getoond.

Middels een heus rijmpje laat McLaren op haar Twitter-kanaal weten dat de teampresentatie plaatsvindt op 14 februari, Valentijnsdag. "Sommige wagens zijn rood, anderen zijn blauw. Op Valentijnsdag onthullen wij onze kleuren aan jou", valt er te lezen. Dankzij het aanstellen van Sainz en Norris heeft McLaren een compleet nieuw rijdersduo voor het komende Formule 1-seizoen. Fernando Alonso heeft de koningsklasse namelijk de rug toegekeerd, Stoffel Vandoorne is de deur gewezen. Sainz komt over van het team van Renault, waar geen plaats meer was doordat Daniel Ricciardo er zeer verrassend heen verhuisde. Norris maakt de overstap vanuit de Formule 2, de klasse waarin hij vorig jaar het vicekampioenschap wist te veroveren achter, tevens F1-promovendus George Russell. In het afgelopen Formule 1-seizoen werd McLaren zesde in het constructeurskampioenschap: Alonso en Vandoorne reikten tot 62 WK-punten. McLaren heeft al sinds de seizoensouverture van 2014 geen rijder meer op het podium gehad, de laatste Grand Prix-zege dateert van eind november 2012 (Jenson Button).

https://twitter.com/McLarenF1/status/1080796820815663104

Some cars are red, Others are blue. On Valentine’s Day, We’ll reveal ours to you. 14.02.2019 #MCL34 🧡 pic.twitter.com/BUMwF8iHfT — McLaren (@McLarenF1) 3 januari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi