Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

'McLaren maakt weg vrij voor potentiële Audi-coureur'

Stake F1, wat in 2026 wordt omgedoopt tot Audi, is nog altijd opzoek naar een teamgenoot voor Nico Hulkenberg in 2025. Het nu nog Zwitserse team heeft haar ogen laten vallen op Gabriel Bortoleto. De Braziliaanse F2-coureur staat echter nog onder contract bij McLaren, maar dat team zou nu bereid zijn om hem te laten vertrekken naar Stake F1/Audi.

Bortoleto F2 win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al vrij vroeg in het seizoen werd Nico Hulkenberg aangekondigd als de eerste coureur die vanaf komend jaar de transitie van Sauber naar Audi gaat meemaken, maar een teamgenoot is er nog altijd niet. Al vele namen zijn de revue gepasseerd in de zoektocht van Stake F1/Audi naar een tweede coureur, maar tot een definitief akkoord kwam het nog niet. Toch lijkt daar snel verandering in te gaan komen, want volgens Grande Premio heeft notabene McLaren een belangrijk jawoord gegeven aan Audi.

Het Braziliaanse medium meldt namelijk dat McLaren groen licht heeft gegeven aan Gabriel Bortoleto om in gesprek te gaan met Stake F1/Audi. Wel zou McLaren graag de mogelijkheid behouden om Bortoleto terug te halen, mocht de nood aan de man zijn bij het vertrek van Lando Norris of Oscar Piastri. Het Braziliaanse talent staat momenteel tweede in de Formule 2 en kan voor het tweede jaar op een rij een belangrijke opstapklasse winnen. Vorig seizoen werd Bortoleto namelijk Formule 3-kampioen. Wanneer de 19-jarige dit jaar de F2-titel wint, treed hij in de voetsporen van onder andere Oscar Piastri, met zowel de F3- als de F2-titel in zijn eerste seizoen in die specifieke klassen.

Begin augustus werd Bortoleto voor het eerst genoemd in de discussie rondom het tweede Audi-stoeltje, toen het Italiaanse Formu1aUno kon melden dat Mattio Binotto, het nieuwe technische kopstuk van Audi, erg gecharmeerd was van de kunsten van de Braziliaan. Inmiddels is Bortoleto helemaal terug in de F2-titelstrijd, dankzij een sensationele overwinning in de hoofdrace in Monza. Bortoleto begon die wedstrijd als laatste, maar profiteerde tijdens de safety car-periode optimaal, waarna hij onbedreigd naar de overwinning reed. De Braziliaan staat momenteel 10.5 punten achter op kampioenschapsleidier Isack Hadjar, met nog drie raceweekenden te gaan, waaronder aankomend weekend in Bakoe.

De toezegging van McLaren aan het adres van Bortoleto zegt overigens niet alles, want RacingNews365 heeft vernomen dat de Braziliaan en zijn management al sinds de Grand Prix van België in gesprek is met Sauber/Audi. 

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"