Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren mag als enige team toch aanpassingen maken aan 2021-chassis

McLaren heeft groen licht gekregen om haar chassis aan te passen in aanloop naar het volgende seizoen (2021), nadat er was afgesproken dat de ontwikkeling eigenlijk bevroren zou worden.

Sainz barca dag3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Vanwege het heersende coronavirus is de invoering van de nieuwe Formule 1-regels uitgesteld tot het 2022-seizoen. De ontwikkeling van het compleet vernieuwde chassis zou de komende periode namelijk veel geld kosten. Iets wat de Formule 1-teams in deze barre coronatijden beter bespaard kan worden.

Tegelijkertijd werd afgesproken dat er volgend seizoen, in 2021, met hetzelfde chassis zou worden verreden als dit jaar en de ontwikkeling dus te bevriezen. Ook dit werd besloten met het oog op het verminderen van de kosten voor de teams, maar voor McLaren bracht dat wel een probleem met zich mee.

Voor 2021 staat voor het team uit Woking namelijk een wissel van motorleverancier gepland. Renault wordt dan gedag gezegd en de motoren van Franse makelij worden vervangen door Mercedes-krachtbronnen.

Een nieuwe motor passen in een hetzelfde chassis zou voor McLaren een enorme, zo niet onmogelijke uitdaging worden. Daarom heeft het team garanties gekregen dat ze het chassis aan mogen passen om een fatsoenlijke integratie van de Mercedes-motor mogelijk te maken, zo meldt McLaren-CEO Zak Brown.

"Vanaf dag één stond McLaren achter de nieuwe regels, die een nieuw tijdperk voor de Formule 1 in zullen luiden. We kunnen echter niet ontkennen dat de sport nu in een lastig parket zit. De beslissing om de invoering van de nieuwe regels uit te stellen, die wij eveneens volledig steunen, is dan ook gericht op het verbeteren van de sport op de lange termijn."

"Het is namelijk cruciaal om de financiële gezondheid van alle teams te beschermen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het speelveld gelijk blijft", aldus Brown.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf