Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren mag als enige team toch aanpassingen maken aan 2021-chassis

McLaren heeft groen licht gekregen om haar chassis aan te passen in aanloop naar het volgende seizoen (2021), nadat er was afgesproken dat de ontwikkeling eigenlijk bevroren zou worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Vanwege het heersende coronavirus is de invoering van de nieuwe Formule 1-regels uitgesteld tot het 2022-seizoen. De ontwikkeling van het compleet vernieuwde chassis zou de komende periode namelijk veel geld kosten. Iets wat de Formule 1-teams in deze barre coronatijden beter bespaard kan worden.

Tegelijkertijd werd afgesproken dat er volgend seizoen, in 2021, met hetzelfde chassis zou worden verreden als dit jaar en de ontwikkeling dus te bevriezen. Ook dit werd besloten met het oog op het verminderen van de kosten voor de teams, maar voor McLaren bracht dat wel een probleem met zich mee.

Voor 2021 staat voor het team uit Woking namelijk een wissel van motorleverancier gepland. Renault wordt dan gedag gezegd en de motoren van Franse makelij worden vervangen door Mercedes-krachtbronnen.

Een nieuwe motor passen in een hetzelfde chassis zou voor McLaren een enorme, zo niet onmogelijke uitdaging worden. Daarom heeft het team garanties gekregen dat ze het chassis aan mogen passen om een fatsoenlijke integratie van de Mercedes-motor mogelijk te maken, zo meldt McLaren-CEO Zak Brown.

"Vanaf dag één stond McLaren achter de nieuwe regels, die een nieuw tijdperk voor de Formule 1 in zullen luiden. We kunnen echter niet ontkennen dat de sport nu in een lastig parket zit. De beslissing om de invoering van de nieuwe regels uit te stellen, die wij eveneens volledig steunen, is dan ook gericht op het verbeteren van de sport op de lange termijn."

"Het is namelijk cruciaal om de financiële gezondheid van alle teams te beschermen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het speelveld gelijk blijft", aldus Brown.

0 reacties

    Breaking Red Bull niet zeker of alle F1-teams coronacrisis kunnen overleven