© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'Mercedes en Ferrari willen geen motoren aan ons leveren'

19 jul. 2017 10:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Met welke motoren rijdt McLaren in 2018? Die vraag houdt de gemoederen al maandenlang bezig. Het voormalig topteam is de afgelopen jaren ver weggezakt door alle problemen met de Honda-motoren. De zoektocht naar een andere krachtbron levert grote problemen op. Een herhaling van het Red Bull scenario uit 2015 dreigt.

Brown: 'Mercedes en Ferrari zijn bang voor concurrentie van McLaren'

De macht van de autofabrikanten is veel te groot in de Formule 1. Dat ondervond Red Bull in 2015 toen het bij Mercedes en Ferrari aanklopte voor motoren. De deur werd al snel dichtgegooid door deze fabrikanten, met als belangrijkste reden dat ze geen interesse en belang hadden bij extra competitie.

Een herhaling van dit scenario lijkt nu ook voor McLaren in de maak. Het Britse team heeft een prachtige historie in de Formule 1, maar is ver teruggezakt na alle problemen met de Honda-motoren. De aandeelhouders van het team eisen een goede motor en aansprekende resultaten in 2018. Maar wie wil het team van motoren voorzien?

Vanzelfsprekend klopte teambaas Zak Brown aan bij het machtige Mercedes en Ferrari. Beide partijen staan echter niet te trappelen om motoren te leveren aan McLaren. 

Brown was heel duidelijk en stak zijn mening niet onder stoelen of banken in een gesprek met Sky Sports.

"We zijn een groot team dat weet hoe je races en kampioenschappen moet winnen. Ik denk dat de meeste teams blij zijn met de posities die we nu bekleden, hoe jammer dat ook voor ons is."

"Ze willen niet dat we te dichtbij komen, wat ik wel kan begrijpen."

Geloofwaardig klinkt het al bijna niet meer als Brown zegt dat het team vertrouwen houdt in Honda: "We denken dat Honda het uiteindelijk voor elkaar kan krijgen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen