Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Met Renault-motoren kunnen we winnnen'

Na drie armzalige jaren wil McLaren schitteren tijdens het F1-seizoen 2018. CEO Zak Brown is vol vertrouwen in motorleverancier Renault en gelooft in kansen op overwinningen.

De overstap van Honda naar Renault moet het team van McLaren een boost geven. CEO Zak Brown is in zijn nopjes en blikt alvast vooruit op het nieuwe seizoen. " Het pakket is compleet: coureurs, team, chassis en power unit. We zijn erg enthousiast en goed voorbereid. We denken dat we alle tools in huis hebben om te strijden voor de podiumplaatsen. Van een derde tot en met een eerste plaats. Ik geloof dat we een echte kans maken om te winnen."

Brown hoopt tevens dat de Formule 1 fans een spannender seizoen krijgen in 2018, waarin het veld dichter bij elkaar zit. In zijn ideale wereld zijn vijf teams in staat om te winnen. Naast McLaren en de traditionele top drie, zou Renault het vijfde team zijn dat succesvol moet kunnen zijn. " Renault is een fantastisch team dat al vele races heeft gewonnen. Het zou erg gezond zijn als vijf teams in staat zijn om races te winnen. We willen kleinere verschillen zien in de F1, waarbij de fans niet alleen een strijd zien tussen twee of drie coureurs die een race kunnen winnen. Het moet draaien om acht of negen coureurs die kansrijk zijn. Hopelijk dit jaar een begin worden gemaakt hiermee", meldt Brown aan ESPN.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi